ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόψωμο με αλμυρό τυρί!

Πεντανόστιμο!

Διαβάστε την συνταγή που σας προτείνουμε για το πεντανόστιμο τυρόψωμο με αλμυρό τυρί! Θα σας αρέσει πολύ και θα θέλετε να το φτιάχνετε συνέχεια!

AD: mytest

ΥΛΙΚΑ (για 6 φορµάκια)

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του, χωρίς γλουτένη

1½ κ.γ. µπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
½ κ.γ. µαγειρική, σόδα
3 αβγά, ελαφρά χτυπηµένα
50 γρ. βούτυρο, σε θ.δ
250 ml ξινόγαλα
60 γρ. κεφαλοτύρι, τριµµένο
1 κ.σ. τσάιβς ή φρέσκο κρεµµυδάκι (το τρυφερό πράσινο µέρος), ψιλοκοµµένα1 κ.σ. µαύρο σουσάµι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε τα φορµάκια.Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι µε το µπέικιν και τη σόδα. Προσθέτουµε τα αβγά, το βούτυρο και το ξινόγαλα και οµογενοποιούµε. Τέλος, ρίχνουµε τη µισή ποσότητα του τυριού, µαζί µε τα κρεµµυδάκια και το σουσάµι, και ενώνουµε όλα τα υλικά, µέχρι να σχηµατιστεί µια ζύµη, που θα µοιάζει περισσότερο, από πλευράς υφής και ρευστότητας, µε ζύµη για κέικ.Ρίχνουµε το µείγµα στις φόρµες, πασπαλίζουµε µε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουµε στον φούρνο για 40-50 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του ψωµιού.Βγάζουµε από τον φούρνο και αφήνουµε να κρυώσουν λίγο. Ξεφορµάρουµε επάνω σε µια σχάρα και αφήνουµε τα ψωµιά να κρυώσουν εντελώς.

Σοκολατένιο κέικ με δύο υλικά!

Επειδή μας αρέσει όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό να μην περνάμε πολύ ώρα στην κουζίνα, αναζητάμε εύκολες συνταγές. Όπως αυτή που σας προτείνουμε σήμερα. Ένα κέικ σοκολάτας με δύο μόνο υλικά.

Υλικά

4 αβγά ( χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
255 γρ. δάκρυα σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
παγωτό για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 C. Λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα δάκρυα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν μια ρευστή σοκολάτα.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους, και ρίχνετε έναν κρόκο κάθε φορά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.
Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Τη ρίχνετε κουταλιά κουταλιά μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα (ή με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά.
Αν θέλετε πασπαλίζετε το κέικ με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.

[youtube]https://youtu.be/kHLNvPljQpQ[/youtube]