Ομελέτα φούρνου με λαχανικά!

Δείτε τη συνταγή...
Η ομελέτα είναι μια εύκολη λύση για φαγητό. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους ότι είναι σνακ αλλά υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί για να γίνει κανονικό γεύμα. Εμείς σήμερα θα σας πούμε ένα διαφορετικό τρόπο παρασκευής!
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ομελέτα στο φούρνο με λαχανικά!
Υλικά (για 6 άτομα)
80 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, χοντροτριμμένο
1/2 μέτρια σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, χοντροτριμμένη
1/4 από ένα μέτριο λάχανο, τριμμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
80 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική (ή 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό)
1 πιπεριά Φλωρίνης, από βαζάκι, στραγγισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
10 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, ξερό, τριμμένο (ή θυμάρι ή ρίγανη, ξερά )
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το λάχανο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το βαλσαμικό) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου περίπου 30 εκ. Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και τη φέτα και πασπαλίζουμε με το ξερό μυρωδικό της επιλογής μας. Στρώνουμε την επιφάνεια της ομελέτας με τη ράχη ενός κουταλιού.
Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου, για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα, να ροδίσει η ομελέτα, αλλά να γίνει και από κάτω (την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα). Τη σερβίρουμε ζεστή με πατάτες τηγανητές και φρυγανισμένο ψωμί.
Ατομικά μηλοπιτάκια με 5 υλικά!
Οι μηλόπιτες ετοιμάζονται σε διάφορες εκδοχές και είναι όλες πεντανόστιμες!
Η κλασσική μηλόπιτα , η μηλόπιτα κέικ ή η μηλόπιτα (γκαλέτ) είναι μερικές από τις εκδοχές της
Πανεύκολες ατομικές μηλόπιτες για τις οποίες χρειάζεσαι μόνο 5 υλικά.
Η ευκολία της συνταγής τους αλλά και η νοστιμιά τους είμαι σίγουρη πως θα σε ενθουσιάσουν.
Υλικά
για 6 ατομικές μηλόπιτες
3 μήλα
75 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κανέλα
1-2 κ.σ. κονιάκ ή
λικέρ πορτοκάλι*
1 φύλλο σφολιάτας Καρδίς
1 αυγό (για επάλειψη)
1/2 κ.σ. ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Διάβασε πως γίνονται οι ατομικές μηλόπιτες
Ξεκινώ προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Στη συνέχεια καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε κύβους.
Τα βάζω σ’ ένα βαθύ μπολ και τα πασπαλίζω με την ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ ή το λικέρ* και τα ανακατεύω απαλά.
Για να μην μαυρίσουν τα μήλα, τα ραντίζω με μερικές σταγόνες λεμονιού
Ανοίγω το φύλλο της σφολιάτας και με την βοήθεια κούπας ή ποτηριού, κόβω δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τη διάμετρο των ατομικών πυρίμαχων που θα χρησιμοποιήσω για να ψήσω τις μηλόπιτες.
Μοιράζω τα μήλα στα σκεύη, βρέχω με νερό τα χείλη τους και καλύπτω με τους δίσκους σφολιάτας.
Πιέζω τα πλαϊνά της σφολιάτας για να κλείσει καλά.
Αυτό που περίσσεψε από την σφολιάτα που δεν χρησιμοποίησα, το κόβω με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και στολίζω με αυτά.
Αλείφω το φύλλο με αυγό, κάνω μια μικρή τρύπα στο κέντρο για να φεύγει ο ατμός κατά την διάρκεια του ψησίματος και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη ( προαιρετικό ).
Ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι οι ατομικές μηλόπιτες να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Η σφολιάτα ψήνεται καλύτερα και γίνεται πιο τραγανή αν είναι παγωμένη.
Για αυτό πριν βάλεις τις ατομικές μηλόπιτες στο φούρνο, άφησε τες για λίγα λεπτά στο ψυγείο
Υλικά
φλούδες από 6-7 πορτοκάλια (δίχως το λευκό μέρος)
φλούδες από 2 μανταρίνια
2 κανέλες (ξύλο)
5-6 γαρίφαλα
1 λίτρο τσίπουρο
ή
1 λίτρο κονιάκ +150 ml τσίπουρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Σε ένα βάζο που κλείνει καλά, βάζουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, το τσίπουρο (ή το κονιάκ με το τσίπουρο) και τα κανελογαρίφαλα.
Αφήνουμε το βάζο στον ήλιο το λιγότερο για 50 μέρες.
Μετά από 50 ημέρες.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Περνάμε το περιεχόμενο του βάζου από φίλτρο και το ενώνουμε με το κρύο σιρόπι.
Το ανακατεύουμε να ενωθεί και στη συνέχεια το βάζουμε σε μπουκάλια.
Το αφήνουμε στον ήλιο για περίπου 10 μέρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.