ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μία γρήγορη και νηστίσιμη συνταγή: Μους ταχίνι σοκολάτα!

Εύκολο και νόστιμο!

Ένα γλυκό πανεύκολο, νηστίσιμο και πολύ πολύ νόστιμο. Ένα επιδόρπιο για όσους νηστεύουν και όχι μόνο…

AD: mytest

Υλικά

Για τη μους

400γρ. φυτική σαντιγί από κονσέρβα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
6 κουτ. σούπας ταχίνι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
100γρ. σοκολάτα σε κομματάκια

Για το σερβίρισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Μετά το Δώρο Πάσχα έξτρα επίδομα από 500 έως 2.100 ευρώ!

λίγο ξύσμα σοκολάτας
μερικά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα
μερικές σταφίδες σουλτανίνα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Είδα τον πατέρα μου μέσα στα αίματα να…” – Σοκάρει ο γιος του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά!

Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μοιράζετε σε μπολ ή ποτήρια που αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.

Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με το ξύσμα σοκολάτας, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.

Πηγή: olivemagazine.gr