Suma Athens: Το νέο γαστρομπάρ της Αθήνας που έχει γίνει ήδη viral! Σας προτείνουμε άλλα 3 στην πρωτεύουσα

Εκεί όπου η φινέτσα συναντά την υψηλή και καθόλου επιτηδευμένη γαστρονομία
Το Suma Athens είναι ένα ολοκαίνουργιο gastrobar που έχει ανοίξει στην καρδιά της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, το οποίο συνδυάζει την απλότητα με τη φινέτσα και την κομψότητα, προσφέροντας γεύσεις που θα σε εντυπωσιάσουν.
Το gastrobar έχει μινιμάλ αισθητική, χαμηλό φωτισμό, αναπαυτικά και χαλαρωτικά σκαμπό, τρομερή μουσική, αναδύοντας μία φρεσκότητα και απλότητα.
[TikTok]https://www.tiktok.com/@foodelli_/video/7465292329721564438?_r=1&_t=ZN-8tWGcFvejpO[/TikTok]
Τα πιάτα του Suma Athens είναι του ονείρου. Το σαγανάκι με γαρίδα χοιρινή και σάλτσα είναι απολυτώς γευστικό, το καρπάτσιο με μοσχάρι, γραβιέρα και ρόκα είναι αριστούργημα, το τορτελίνι με γαρίδα, σπανάκι και κρέμα γαρίδα είναι εξίσου μία γαστρονομική επιτυχία, ενώ το φινετσάτο ταρτάρ με μοσχάρι, ραπανάκι, πραλίνα αντζούγιας και τρούφα από την Ιταλία και τα παϊδάκια με miso, πατάτα, γκρεμολάτα είναι φοβερά. Εάν αναζητάς κάτι εναλλακτικό, το αρνί με αμπελόφυλλο και πιπεριά φλωρίνης είναι για σένα και θα σε ενθουσιάσει!
Στο γαστρομπάρ υπάρχει και μια πολύ προσεγμένη wine list που βασίζεται σε βραβευμένα κρασιά από boutique οινοποιεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ τα κοκτέιλ, όπως το London shower με τζιν και πράσινο μήλοείναι δροσερά και ευφάνταστα και απαραίτητα συνοδευτικά!
Καλαμιώτου 9, Αθήνα, 211 0080247
Σας προτείνουμε άλλα 3 gastrobar στην πρωτεύουσα
NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar
Το NYX είναι το επόμενο βήμα στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή. Σου υπόσχεται ότι θα ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία με όλες τις αισθήσεις. Βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, σε μια εκπληκτική ταράτσα, από όπου μπορείς να απολαύσετε την θέα τόσο της μαγευτικής Ακρόπολης όσο και του γραφικού λόφου του Λυκαβηττού.
Ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης και η ομάδα του παρουσιάζουν ένα ολοκαίνουργιο μενού επηρεασμένο από την ιαπωνική γαστρονομία, υποσχόμενοι μια γευστική εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα.
Εξαιρετικά, φρέσκα και ακατέργαστα προϊόντα γίνονται η βάση μιας συναρπαστικής επιλογής κομψών πιάτων, που συνδυάζονται με γούστο με signature cocktails που συνδέουν την Αθήνα με το Τόκιο. Η εξωτική μαρινάδα με passion fruit και μάνγκο είναι και έντονα φρουτώδης, η ponzu είναι αρωματισμένη με μέλι και κίτρο μαζί με tataki ωραίου τόνου και φρεσκοτριμμένο wasabi, ενώ τα ντάμπλινγκ είναι άψογα αχνισμένα.
Μια εκτεταμένη επιλογή εκλεκτών κρασιών και αποσταγμάτων, συμπεριλαμβανομένων ιαπωνικών μαρκών ουίσκι, τζιν και σάκε, είναι διαθέσιμη για να συνοδεύσεις το δείπνο σας.
Ακαδημίας 38 & Ομήρου, κέντρο, 2103670000
NiDo
Το NiDo είναι μία σωστή και κομψή γωνία (σ.σ. όπως είναι η μετάφρασή του από τα Ισπανικά) στο Κολωνάκι είναι που σε καλεί να αναθεωρήσεις όποια σχέση έχεις με τα γαστρομπάρ.
Το NiDo άνοιξε μόλις πριν δύο χρόνια περιίπου, από την ομάδα του Simul: η Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου, ο Γιώργος Γασπαρινάτος, ο sommelier Τριαντάφυλλος Λούζης και ο βραβευμένος σεφ Νίκος Θωμάς είχαν στο μυαλό τους ένα στέκι όπου τις παρέες θα ενώνει ένα ωραίο vibe, θα μοιράζονται γευστικά tapas πιάτα και θα απολαμβάνουν το κρασί τους.
Στα τραπέζια του NiDo τα πιάτα μπαίνουν στη μέση, με διάθεση να μοιραστούν ανάμεσα σε όλη την παρέα. Στο μαγειρικό σύμπαν του Νίκου Θωμά τίποτα δεν είναι όπως φαντάζεσαι ότι θα είναι ενώ το μενού έχει ακόμα πιο εντυπωσιακές γευστικές εκπλήξεις. Γιατί, ποτέ δεν περίμενες ότι ένα Κουνουπίδι (με vinaigrette από kombu- wasabi, και φιστίκι Αιγίνης) μπορεί να είναι τόσο νόστιμο, ότι η Τηγανητή Πατάτα (τερίνα πατάτας, ketchup από πιπεριά Φλωρίνης, παστός κρόκος αυγού) τελικά είναι μια λιχουδιά που δεν θες να μοιραστείς ή ότι η Πολέντα (με παρμεζάνα και τρούφα) κρύβει μία τόσο βελούδινη μπουκιά στο εσωτερικό της.
Στα highlights αυτού του απολαυστικού tapas μενού ανήκουν, φυσικά, και η Ισπανική Τορτίγια που φτιάχνεται με βιολογικά αυγά, πατάτα, κουνέλι και τηγανιτό κρεμμύδι και σίγουρα το –πλέον- ξακουστό NiDo Fried Chicken.
Λεβέντη 5, Κολωνάκι, Τηλέφωνο: +30 210 72 50 226
Monk Gastrobar
Το Monk Gastrobar φαίνεται να είναι ένας φανταστικός προορισμός έαν αγαπάς το καλό φαγητό και ποτό σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο. Η Γλυφάδα δεν παύει να σε εκπλήσσει με τις πλούσιες γευστικές τάσεις που εμφανίζονται κάθε τόσο και σε κάνουν να κατευθύνεσαι νότια, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της πόλης.
Η αισθητική του χώρου, με τον μπρούτζινο αποστακτήρα και τα ξύλινα βαρέλια μπύρας, φαίνεται να δημιουργεί μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα και σίγουρα θα σου κάνει εντύπωση.
Η ανοιχτή κουζίνα είναι το σημείο όπου οι σεφ Προκόπης Κουρής δημιουργούν κυριολεκτικά μια σειρά από πιάτα βασισμένα αυστηρά σε φρέσκα υλικά και ποιοτικά κρέατα ή θαλασσινά είναι η εγγύηση της υψηλής γαστρονομικής ποιότητας.
Όσον αφορά το μενού, η έμφαση στα εξαιρετικά ψησίματα με τη χρήση αργεντίνικης parrilla, robata και φούρνου josper, σε συνδυασμό με την ποικιλία μπίρας και κρασιού, κάνει το μενού του εστιατορίου να ξεχωρίζει. Τα φρέσκα θαλασσινά και οι premium κοπές κρέατος, σε συνδυασμό με δημιουργικές προτάσεις όπως τα pit-tacos με pulled pork, προσφέρουν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.
Η μεγάλη ποικιλία σε μπίρες και κρασιά, καθώς και τα signature cocktails, σίγουρα ικανοποιούν τις γευστικές απαιτήσεις των επισκεπτών.
Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, 210 8983900