ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ

5 σουβλατζίδικα που φτιάχνουν τα πιο καυτερά σουβλάκια της Αθήνας

Για όσους γουστάρουν καυτερά

5 σουβλατζίδικα στην Αθήνα ετοιμάζουν σουβλάκια που μας κάνουν να δακρύζουμε, όχι από συγκίνηση, αλλά από την πικάντικη γεύση τους!

AD: mytest

Κώστας, στην Αγίας Ειρήνης

Ψήνει αποκλειστικά στα κάρβουνα που ανάβει καθημερινά από το πρωί. Το χοιρινό καλαμάκι του είναι χειροποίητο και όχι έτοιμο, ενώ τα μοσχαρίσια μπιφτέκια ζυμώνονται κάθε πρωί και πλάθονται κατά την παραγγελία. Προσωπικά, το αγαπημένο μου είναι το τυλιχτό του με στιβαρή, φρεσκοψημένη πίτα, επάνω στην οποία αναπαύονται τα ζουμερά μπιφτέκια. Συνοδεύονται από φρεσκοκομμένη ντομάτα (ώστε να μην προλάβει να βγάλει ζουμιά), τα πιο γλυκά κρεμμύδια και φρέσκο μαϊντανό. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με την μοναδική του κόκκινη σάλτσα, καυτερή (υπάρχει και απαλή για τους λιγότερο τολμηρούς), προσφέροντας απόλυτη ευτυχία.

  • Πλατεία Αγίας Έιρήνης 2, Μοναστηράκι, Τ/210- 32.32.971, Δευτέρα – Παρασκευή 09.00-18.00, Σάββατο-Κυριακή κλειστά.

Λευτέρης ο Πολίτης, στην Ομόνοια

Τα τυλιχτά του Λευτέρη είναι κλασικής και αξεπέραστης σχολής. Μικρά σε μέγεθος, αλλά τεράστια σε γεύση και άρωμα, αποτελούν μια γευστική εμπειρία. Από το 1951, όταν άνοιξε το κατάστημα, μέχρι σήμερα που το διαχειρίζεται η τρίτη γενιά, οι επιλογές παραμένουν δύο: ζουμερό μπιφτέκι ή πολίτικο σουτζούκι, τυλιγμένα σε μια νόστιμη και ιδανικά λαδωμένη πίτα, εμποτισμένη από τα γευστικά ζουμάκια του κρέατος. Τα απαραίτητα συνοδευτικά περιλαμβάνουν κατακόκκινες ντομάτες, λεπτές φέτες ξερού κρεμμυδιού και ψιλοκομμένο τρυφερό μαϊντανό, με φλογερό κόκκινο πιπέρι ως μπόνους. Αν είστε λάτρης των καυτερών, ζητήστε να σας προσθέσουν παραπάνω.

  • Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια, Τ/210-52.25.676, καθημερινές 09.30-20.00, Σάββατο 09.30-17.30, Κυριακή κλειστά.

Καυτερός, στο Χαλάνδρι

Σε έναν παράδρομο της λεωφόρου Κηφισίας, κρυμμένο στην καρδιά της γειτονιάς του Κάτω Χαλανδρίου, ανάμεσα σε επαγγελματικά γραφεία και πρεσβείες, κάτω από μια παλιά πολυκατοικία, βρίσκεται το σουβλατζίδικο «Ο Καυτερός». Ο Καυτερός είναι φημισμένος – όπως υποδηλώνει το όνομά του – για την πικάντικη σάλτσα του. Η συνταγή της είναι αυστηρά φυλαγμένο μυστικό, γνωστή μόνο στον ιδιοκτήτη, τον Βασίλη, και στη μητέρα του, που την παρασκευάζει καθημερινά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Το μόνο που αποκαλύπτεται είναι ότι περιέχει διάφορα πιπέρια και είναι καυτερή, αλλά δεν έχει καθόλου τσίλι. Όλα τα κρέατα ψήνονται στα κάρβουνα, με τα χειροποίητα κεμπάπ και το καλοψημένο χοιρινό καλαμάκι να κλέβουν τις εντυπώσεις..

  • Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, Τ/210-68.46.366. Καθημερινά 19.00-00.00, κλειστά το Σάββατο. Κάνει delivery.

Οι Γυναίκες, στο Κουκάκι

Απλό και απέριττο, το σουβλατζίδικο που άνοιξε το 1977 διαθέτει μερικά τραπέζια από κόντρα πλακέ τόσο στο εσωτερικό όσο και στον πεζόδρομο, και μια παλιά επιγραφή με ζωγραφισμένο γύρο και τη λέξη «ψητοπωλείο». Χωρίς επίσημο όνομα, οι κάτοικοι της γειτονιάς το αποκαλούν «Τα Κορίτσια» ή «Οι Γυναίκες», και έτσι καθιερώθηκε. Το σουβλάκι εδώ παραμένει αμετάβλητο από το 1977, σύμφωνα με τους πιστούς πελάτες που το επιλέγουν ανελλιπώς. Το μυστικό της επιτυχίας του είναι το παραδοσιακό σουβλάκι τυλιχτό με ντομάτα, κρεμμύδι, γιαούρτι και πιπέρι. Από τη δεκαετία του 1990, προστέθηκαν προαιρετικά τζατζίκι και πατάτες για όσους τα ζητούσαν. Από τη γευστική μας δοκιμή, είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς ανάμεσα στον χοιρινό γύρο, το καλαμάκι ή το μπιφτέκι. Το στοιχείο που απογειώνει την εμπειρία είναι το καυτερό κόκκινο πιπέρι, που προστίθεται γενναιόδωρα κατόπιν αιτήματος.

  • Δράκου 16, Κουκάκι, Τ/210-92.25.648. Ανοιχτά καθημερινά 18.30-02.00 εκτός Κυριακής.

Κοχύλι, στον Κορυδαλλό

Μικρό σουβλάκι, φτιαγμένο στο χέρι με φροντίδα. Η πίτα είναι αφράτη και αλάδωτη, ενώ μοιάζει με λουκουμά, και συνοδεύεται από μια σπέσιαλ κόκκινη σάλτσα, πικάντικη αλλά όχι καυτερή. Το κρεμμύδι είναι λεπτοκομμένο και αναμεμειγμένο με μαϊντανό, ενώ η ντομάτα είναι κατακόκκινη. Τζατζίκι δεν προσθέτουν, ενώ για τις πατάτες μας ρωτούν αν θέλουμε, αλλά εμείς προτιμούμε χωρίς. Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ χοιρινού καλαμακιού χωρίς λίπος, κεμπάπ, μπιφτεκιού ή καλαμακιού κοτόπουλου, όλα ψημένα στα κάρβουνα. Τα τρία πρώτα είναι χειροποίητα, δικά τους. Κάθε φορά που απολαμβάνω ένα, νιώθω ευγνώμων για την τύχη μου.

  • Αγ. Γεωργίου 82Α, Κορυδαλλός. Καθημερινά 18.00-01.00.