ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ

«Θοδωρής και Ελένη»: Γιατί όλη η Αττική μιλάει για την συγκεκριμένη ψαροταβέρνα στα Λεγραινά;

Τα περιβόητα μύδια με βελούδινη σάλτσα φέτας που συζητάει όλη η Αθήνα

Στο πιο απομονωμένο σημείο της Αττικής υπάρχει μια ψαροταβέρνα που μπορεί να μην είναι πάνω στην ακροθαλασσιά αλλά η φήμη του έχει ταξιδέψει σε όλη την Αθήνα οδηγώντας Αθηναίους και μη στα Λεγραινά για να δοκιμάσουν τα θαλασσινά του και μάλιστα σε εξαιρετικές τιμές.

AD: mytest

Λίγο πριν το Σούνιο και μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο στα Λεγραινά, αν είσαι τυχερός και βρεις τραπέζι, θα έχεις την ευκαιρία να γευτείς τα πιο λαχταριστά μύδια της Αττικής στο εστιατόριο «Θεόδωρος και Ελένη». Και λέμε αν είσαι τυχερός διότι τακτική του μαγαζιού είναι να μην κάνει κρατήσεις. Και για ποιο πιάτο πάνε οι περισσότεροι; Για τα περιβόητα μύδια με βελούδινη σάλτσα φέτας.

Παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο δεν βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο και δεν είναι εύκολα ορατό, έχει καταφέρει να αποκτήσει καλή φήμη χάρη στις γεύσεις και τις «εναλλακτικές» προτάσεις του. Στο «Θεόδωρος και Ελένη» δεν θα βρεις μόνο τα κλασικά πιάτα με θαλασσινά. Αντίθετα, θα ανακαλύψεις ένα ενδιαφέρον μενού με επιλογές που σε αφήνουν χωρίς αμφιβολία για το αν θα τις δοκιμάσεις ή όχι.

Μην παραλείψετε να παραγγείλετε

Ξεχωριστό πιάτο με ιδιαίτερο τίτλο είναι και το Γαρίδα_must.gr. Είναι η πιο προσθήκη του μενού και αποτελείται ουσιαστικά από ένα εξαιρετικό ρύζι ατμού με βούτυρο, σκόρδο, χαρουπόμελο, κόκκους σιναπιού και σόγια, περιτρυγυρισμένο από φρεσκοψημένες γαρίδες που μοσχοβολούν θάλασσα. Όπως λέει και ο τίτλος του: πρόκειται για ένα must πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις.

Ξεχωριστή αναφορά, εδώ, αξίζει και στην ποικιλία σαλάτας, που σερβίρεται σε τέσσερα μεγέθη: Χόρτα, πατζάρια, ντομάτα, ρόκα, λάχανο, μαρούλι, φάβα και μαυρομάτικα προσγειώνονται με το «καλησπέρα σας» στο τραπέζι, κάνοντας την άλλοτε πρωταγωνίστρια χωριάτικη να κοκκινίζει. Και αν αναζητάς κάποιο ορεκτικό για να παραγγείλεις, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις τηγανητές μπαλίτσες φέτας με ανθόμελο και κάρδαμο που σου ανοίγουν την όρεξη και σε προετοιμάζουν σωστά για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Παράλληλα, στο «Θεόδωρος και Ελένη» θα βρεις φρέσκο ψαράκι, από ψιλό όπως μαρίδα ή γαύρο, μέχρι μεγάλο ημέρας, ανάλογα την ψαριά. Το ψάρι τους το προμηθεύονται από την περιοχή τριγύρω, κατά βάση από το Λαύριο.

Το τραπέζι ολοκληρώνεται με το σωστό απόσταγμα και στο εστιατόριο διαθέτουν μια πλούσια συλλογή σε τσίπουρο και ούζο για να βρεις το ιδανικό που ταιριάζει στις γεύσεις σου.

Κλείνοντας να σημειωθεί πως λίγα μέτα πιο πιο κάτω θα βρεις το δεύτερο μαγαζί τους με την ίδια ονομασία και το ίδιο ακριβώς μενού, το οποίο τρέχει η άλλη αδερφή του Νίκου -με μόνη διαφορά ότι εκεί μπορείς να καθίσεις για φαγητό κάτω από τις ελιές, σε ένα πιο νησιώτικο σκηνικό.

Η ιστορία του μαγαζιού

«Η ιστορία του μαγαζιού ξεκινά το 1986», εξηγεί ο Νίκος Νικολουτσόπουλος, γιος του Θεόδωρου και της Ελένης και μέλος της δεύτερης γενιάς -μαζί με την αδερφή του- που πλέον έχει αναλάβει το μαγαζί. «Τότε, οι γονείς μου ξεκίνησαν την επιχείρηση με ψάρι, αλλά και με ορισμένες επιλογές σε κρέας. Σιγά-σιγά έμεινε μόνο το ψάρι και τα θαλασσινά. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 το focus μας είναι αποκλειστικά εκεί», προσθέτει.

Info

Θεόδωρος και Ελένη
Διεύθυνση: Λεωφ. Λεγραινών, Λαυρεωτική
Τηλεφωνο: 2292 051936