ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟ

Mamy Blue: Η πίτσα που εμφανίστηκε περίπου το 1500 μ.Χ στη Νάπολι τώρα στην Αθήνα

Το νέο ιταλικό εστιατόριο στη Γλυφάδα - Θα νιώσεις πως είσαι στην Νάπολη

Είσαι λάτρης της ιταλικής κουζίνας; Τότε έχουμε να σου προτείνουμε μια νέα επιλογή. Ο λόγος για το Mamy Blue, το νέο εστιατόριο στην Γλυφάδα που εδώ και μερικούς μήνες κατακλύζεται από κόσμο.

AD: mytest

Το νέο αυτό στέκι σερβίρει ναπολιτάνικη πίτσα στον ξυλόφουρνο, σε έναν χώρο που θυμίζει την αυλή μιας σιτσιλιάνικης βίλας.

Όποιος έχει περάσει εδώ και λίγους μήνες από τη διαστάυρωση Ανδρέα Παπανδρέου και Βασ. Όλγας στην Άνω Γλυφάδα, αποκλείται να μην το έχει προσέξει. Οι πανέμορφες λεμονιές που στολίζουν όλη την οροφή του ολοκαίνουργιου Mamy Blue το κάνουν να ξεχωρίζει. Οι τοιχογραφίες της Σοφία Λόρεν και του Ντιέγκο Μαραντόνα σίγουρα θα σου τραβήξουν την προσοχή.

Εδώ θα δοκιμάσεις ναπολιτάνικη πίτσα (το ζυμάρι της οποίας ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες), που ψήνεται αποκλειστικά στον ξυλόφουρνο. Ανάμεσα στις επιλογές που ξεχωρίζουν, η Mamy Blue με μοτσαρέλα Fior di Latte, gorgonzola, guanciale, καραμελωμένο κρεμμύδι και σχοινόπρασο, η Marinara με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και η Modena με μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte, burratino και πέστο βασιλικού με φιστίκι Αιγίνης.

Mamy Blue: Λίγα λόγια για το μαγαζί

Στο Mamy Blue το ζυμάρι ωριμάζει απο 36 έως 48 ώρες, έτσι δίνει στην πίτσα μοναδικά χαρακτηριστικά στη γεύση και είναι απόλυτα χωνευτική. Η πίτσα φτιάχνεται αυθεντική ναπολιτάνικη και το σχήμα της μοιάζει με τη ρόδα του κάρου. Οι Ναπολιτανοι την ονομάζουν la pizza a ”ruota di carro” και πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται μια μικρή ιστορία.

Η πίτσα αυτή εμφανίστηκε περίπου το 1500 μ.Χ στη Νάπολι. Οι πιτσαγιόλο στις εργατικές φτωχικές συνοικίες της Νάπολι προσπαθούσαν να ανοίξουν το ζυμάρι όσο το δυνατόν περισσότερο έτσι ώστε να βγουν περισσότερα και μεγαλύτερα κομμάτια για να ταϊσουν όσα περισσότερα στόματα μπορούσαν.

Για αυτό και η παράδοση λέει ότι οσο πιο πλατιά ήταν η πίτσα τόσο φτωχότερη ήταν η γείτονιά.”Τα χαρακτηριστικά της είναι η πολύ λεπτή και η ανοιχτά διάπλατη ζύμη της.

Γι΄αυτό καμιά φορά η πίτσα στριμώχνεται στο κουτί της η εξέχη ελάχιστα από αυτό. Δεν είναι τυχαίο που στη Νάπολη ακόμη και σήμερα σχηματίζονται ουρές για δοκιμάσουν το είδος της πίτσας αυτής στις δύο πιο χαρακτηριστικές πιτσαρίες της πόλης “Da Michele” από το 1870 και “Sorbillo” από το 1935.

Δείτε μερικές από τις πίτσες του εστιατορίου

H pizza Modena

Για τους λάτρεις των μανιταριών και της τρούφας, Pizza Tartufata

Sofia Loren, Μια γεύση διαχρονική όπως το όνομά της.

H pizza Cotto ricotta

Infο

Διεύθυνση:  Ανδρέα Παπανδρέου 126, Γλυφάδα,

τηλ. 210 9600 082