Δεν είναι μόνο το μαγαζί του Σάκη Τανιμανίδη: 10 διευθύνσεις για αυθεντικό παγωτό στην Αθήνα!

Σε κάθε γωνιά της Αθήνας! Εδώ θα φας το καλύτερο παγωτό της πόλης
Καλοκαίρι σημαίνει βουτιές στην θάλασσα και παγωτό! Από μικροί όταν έφτανε ο Ιούνιος αρχίζαμε να μετράμε μπάνια και παγωτά. Και που θα βρεις το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα; Το Athensmagazine.gr σου έχει 10 διευθύνσεις που θα πρέπει να βάλεις τώρα στην ατζέντα σου.
Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις του Παναγιώτη Παπανικολάου παρακάτω στο Athensmagazine.gr:
01. Django Athens
Αναζητώντας λοιπόν, παγωτό με προσωπικότητα στη γεύση αλλά και με ηθική προσέγγιση στον τρόπο παραγωγής, παγωτό χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές, ο νους πηγαίνει μόνο σε ένα όνομα: Django! Πού αλλού; Στο αγαπημένο Κουκάκι, που πάντα φιλοξενεί στις γειτονιές του, αξιόλογα projects.
Το Django ταξίδεψε από την Ερμούπολη της Σύρου (όπου δραστηριοποιείται από το 2005) στην Αθήνα το 2021, φέροντας μαζί του όχι μόνο καταπληκτικό σε γεύση παγωτό, αλλά και μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, πάνω στον τρόπο προσέγγισης της παραγωγής και διάθεσης προς κατανάλωση.
Django Athens
Βεΐκου 15, Αθήνα, τηλ. 6937395363
02. Mona Lisa Experience
Σε ένα λαχταριστό παγωτό και σε μία γευστική σοκολάτα δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Αυτό ακριβώς αντιλήφθηκαν τρείς δραστήριοι επιχειρηματίες, ο Σάκης Τανιμανίδης, ο Θανάσης Ανυφαντής και ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, και επέλεξαν να επενδύσουν σε μία πολύ… γλυκιά ιδέα.
Η ιδέα αυτή ξεχειλίζει απόλαυση και συστήνει τους τελευταίους μήνες και στο Αθηναϊκό κοινό τον νέο ξεχωριστό χώρο «παντρέματος» γεύσης, διακόσμησης και εμπειρίας, το Mona Lisa Experience.
Οι επισκέπτες του Mona Lisa Experience, πέρα από μοναδικές γεύσεις παγωτών, ξεχωριστά σοκολατένια παντρέματα, vegan popsicles, λαχταριστές American style βάφλες και κρέπες Λιέγης, έχουν και την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά έναν καινούριο κόσμο, αυτόν της παραγωγής της σοκολάτας
Mona Lisa Experience
Διεύθυνση: Αδριανού 48, Αθήνα 105 55
Τηλέφωνο: 21 0324 6797
03. Patisserie To Kati Allo
Στο Παλαιό Φάληρο, μια γειτονιά που προσφέρεται για όμορφες βόλτες, ο προορισμός για αυθεντικό, χειροποίητο παγωτό έχει μόνο ένα όνομα, Το Kati Allo. Οικογενειακή επιχείρηση, έχει επενδύσει, την εμπειρία και την αφοσίωσή της στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, αποκτώντας ένα φανατικό κοινό που λατρεύει τα άκρως καλαίσθητα και γευστικά γλυκά, αλλά και τα ανυπέρβλητα παγωτά που με μεγάλη μαεστρία παρασκευάζονται καθημερινά στο ιδιόκτητο εργαστήριο και κοσμούν σαν μικρά έργα τέχνης, ολόφρεσκα, τα ψυγεία και τις βιτρίνες.
Το χειροποίητο παγωτό, έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία της Patisserie το Kati Allo, ξεχωρίζει γιατί είναι πάντα φρέσκο, από 100% φρέσκο γάλα, αλλά και υλικά που εξασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητά του, την βελούδινή υφή του και την τόσο ξεχωριστή γεύση του. Μια φανταστικά γευστική πορεία διαγράφεται, ξεκινώντας από την παραγωγή στο εργαστήριο με τα πιο σύγχρονα μέσα μεθόδους, με εξαιρετικές γεύσεις να “γεννιούνται” και κατευθείαν να τοποθετούνται στη βιτρίνα ψυγείο, όπου ως το τέλος της ημέρας γίνονται ανάρπαστες αφού δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς.
Patisserie To Kati Allo
Λεωφ. Αγίας Βαρβάρας 32, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109889680
04. Makalu
Όλο το concept του Makalu βασίζεται σε μία και μόνο έννοια, την αγάπη για το αυθεντικό παγωτό που παρασκευάζεται με αγνές πρώτες ύλες και προσφέρεται για να δώσει αληθινή ικανοποίηση. Στη χώρα που έχει 9 μήνες καλοκαίρι, όπως λένε και οι άνθρωποι του Makalu, θα πρέπει να βρίσκεις συνεχώς αυθεντικές γεύσεις, φτιαγμένες με ελληνικές πρώτες ύλες.
Εδώ, λοιπόν, οι γεύσεις είναι περίπου 70 και εναλλάσσονται στις βιτρίνες των καταστημάτων για να μπορείς να τις απολαύσεις όλες. Με πρώτη ύλη το πρόβειο γάλα και τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, χωρίς καθόλου φυτικά λιπαρά, το παγωτό Makalu διαφέρει τόσο στη γεύση όσο και στην υφή του και ανήκει δικαίως στην κατηγορία «παγωτό γάλακτος» που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις.
Makalu
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα / Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, Βάρη / Εμμανουήλ Μπενάκη 72, Εξάρχεια
05. Solo Gelato
Ένα παγωτό κρύβει μέσα του μια μαγική απόλαυση κι έναν ενθουσιασμό, που παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα, είτε είσαι 5 είτε είσαι 85 χρονών. Ένα ποιοτικό παγωτό όμως έχει πολλά παραπάνω να προσφέρει. Η φρεσκάδα κι η υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών είναι κάτι που αποτυπώνεται άμεσα στη γεύση και δίνει τον ξεχωριστό χαρακτήρα που λατρεύουμε στα χειροποίητα παγωτά.
Και ναι μεν χειροποίητο παγωτό θα βρεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, όμως κατά κοινή ομολογία εκείνων που ξέρουν, σαν το αυθεντικά ιταλικό παγωτό του Solo Gelato, δεν έχει πουθενά. Μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο κεφάλαιο παγωτό, ξεκινώντας τη δραστηριότητα του από τη δεκαετία του ’30 αρχικά ως γαλακτοζαχαροπωλείο στο τότε εξοχικό Χαλάνδρι μιας άλλης εποχής, δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση της προσήλωσής της στο αγαπημένο μας γλυκό.
Solo Gelato
Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 2106813622
06. Le Greche
Το αληθινό παγωτό είναι πραγματική επιστήμη, μια εξίσωση με πολλούς παράγοντες, για αυτό και η επαγγελματική ορολογία που χρησιμοποιούν όσοι γνωρίζουν την τέχνη του δεν είναι «φτιάχνω παγωτό» αλλά «εξισορροπώ».
To Le Greche δημιούργησε την απόλυτη εμπειρία, ισορροπώντας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καινοτομώντας διαρκώς γευστικά και διατροφικά περιορίζοντας τη ζάχαρη και τα λιπαρά, προτείνοντας vegan και ελαφριές εκδοχές, φροντίζοντας να μας σερβίρει ένα παγωτό τόσο άρτιο, που είναι πλέον κλασικό.
Le Greche
Αγία Παρασκευή: Λεωφ. Μεσογείων 456, τηλ. 2100101617
Αθήνα: Μητροπόλεως 16, τηλ. 2167006458
Νέο Ψυχικό: Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, τηλ. 2130416299
07. Zuccherino
Τα ζαχαροπλαστεία Zuccherino, στα 35 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας τους, μας ταξιδεύουν στον μαγικό, γλυκό τους κόσμο, εκεί που κάθε ιδιαίτερη αλλά και απλή καθημερινή στιγμή ντύνεται με γλυκές δημιουργίες, που χαίρεσαι να απολαμβάνεις.
Τα Zuccherino έχουν συνδέσει άρρηκτα τη ζαχαροπλαστική ιστορία τους με την ποιότητα: κορυφαίες πρώτες ύλες, πολυετής εμπειρία και αναπόσπαστη αφοσίωση στο αντικείμενο αποτελούν τα βασικά σημεία μιας φιλοσοφίας που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, προσφέροντας φρεσκότατα προϊόντα που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τις νέες τάσεις.
Όλα ξεκίνησαν στο Παλαιό Φάληρο το 1988, όπου η οικογένεια Ντεμίρη, ανοίγει το πρώτο κατάστημα, ενώ καθώς τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε η δεύτερη γενιά, νέα καταστήματα στο Παλαιό Φάληρο, τη Νέα Σμύρνη και το Μοναστηράκι, με άποψη και φινέτσα, δημιουργούν διαρκώς νέες προτάσεις και γευστικές συνταγές που ενθουσιάζουν.
Tο παγωτό στα Zuccherino αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη σπεσιαλιτέ, αυθεντικό gelato εξαιρετικό σε ποιότητα και σε γεύσεις μοναδικές, που φτιάχνεται στο εργαστήριο κάθε καταστήματος, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και περιττές θερμίδες. Κάθε γεύση έχει τη νοστιμάδα που προσφέρει το ελληνικό φρέσκο γάλα, τα φρέσκα φρούτα, οι ξηροί καρποί κι οι γνήσιες σοκολάτες και βανίλιες, σε ένα δημιουργικό mix and match υλικών, που απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις.
Zuccherino
2ας Μαΐου 12, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109357590
Πρωτέως & Σειρήνων 48, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109830869
Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109830049
Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, τηλ. 2103213015
08. Iceroll
Το Iceroll ξεκίνησε την πλεύση του το φθινόπωρο του 2017 επαναπροσδιορίζοντας την έννοια «παγωτό» με μια πρωτοποριακή – και άκρως ινσταγκραμική – διαδικασία δημιουργίας, σε παγωμένες επιφάνειες, η οποία 5 χρόνια μετά μοιάζει να έχει γίνει συνώνυμη με την πιο γλυκιά απόλαυση. Εκεί περιχύνεται το το φρέσκο γάλα ημέρας, φρέσκα φρούτα εποχής, λαχταριστές πραλίνες, επώνυμες σοκολάτες και κάθε άλλο extra, για τα πιο αέρινα και pop παγωτά της πόλης.
Η δημιουργικότητα για την ομάδα του Iceroll δεν τελειώνει ποτέ. Νέες συνταγές και νέες προτάσεις μονίμως κάνουν την ηχηρή τους εμφάνιση στα social media και στους ουρανίσκους μας, με τα latest additions να μην αποτελούν εξαίρεση: Για παράδειγμα η «Lila Pause», όλη η μνήμη της παιδικότητας σε μια κουταλιά, με βάση από γάλα και βανίλια που αναμειγνύονται μαγικά με μια ακαταμάχητη πάστα από φρέσκια φράουλα, τραγανούς κόκκους ρυζιού και επικάλυψη λευκής σοκολάτας.
IceRoll
Μοναστηράκι: Αθηνάς 2, Αθήνα, τηλ. 2103238140
Γλυφάδα: Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, τηλ. 2108945009
Περιστέρι: Αιμιλίου Βεάκη 46, τηλ. 2105743033
Ρόδος: Ερμού 83 Παλιά Πόλη τηλ. 2241033165
09. Μια Γλυκιά Ιστορία
Στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Ναυσικάς 66 στην πλατεία Ντάβαρη, εδώ και μια δεκαετία τώρα, υπάρχει ο υπέροχος κόσμος της Μιας Γλυκιάς Ιστορίας, πλασμένος αριστουργηματικά, σαν από ένα παραμύθι, για να σου χαρίσει μόνο αξέχαστα γλυκές στιγμές, από αυτές που χαίρεσαι να απολαμβάνεις, αλλά και ν’ αφηγείσαι ως ευχάριστες εμπειρίες που σε κάνανε να βιώσεις πληρότητα και χαρά.
Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη Μια Γλυκιά Ιστορία, είναι το παγωτό. Χειροποίητο, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα, γνήσιο ιταλικό gelato, ένα όνειρο πλασμένο από φρέσκο γάλα και ποιοτικά υλικά που το κάνουν να μένει ανεξίτηλο στη μνήμη. Με γεύσεις, για κλασσικά αλλά και πιο experimental γούστα αλλά και vegan επιλογές για να κάνεις τους πιο συναρπαστικούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις ορέξεις ή τις διατροφικές σου συνήθειες. Τέλειο παγωτό μηχανής και υπέροχα sorbet να σου αφήνουν το άρωμα και τη γεύση του πραγματικού φρούτου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, δίνουν το δικό τους στίγμα στην καλοκαιρινή διάθεση, ακόμα και τις πιο χειμωνιάτικες ημέρες. Γιατί αν αγαπάς το παγωτό, όλος ο χρόνος είναι ένα ατελείωτο καλοκαίρι για την ψυχή!
Μια Γλυκιά Ιστορία
Ναυσικάς 66, Πλατεία Ντάβαρη, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109812270
10. The Ice Cream Shop
Μετράει μια δεκαετία από το 2013 που ξεκίνησε την πλεύση του σε μια άρρηκτη συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της Frulatti, κι ενώ πολλά έχουν αλλάξει από τότε στον κόσμο, αυτό που παραμένει σταθερό είναι μια αδιαπραγμάτευτη κορυφαία ποιότητα, το παγωτό φτιαγμένο με αγνά υλικά χωρίς πρόσθετα, χρώματα κι αρώματα, με 100% φρούτα, όπως το απολάμβαναν τις εκκεντρικές μέρες της γαλλικής γεύσης και του Μπριγιά Σαβαρέν στα Γαλλικά ανάκτορα.
Παγωτό με πολυβραβευμένες πρώτες ύλες, ελληνικό γάλα, στο οποίο ο ουρανίσκος αντιλαμβάνεται την ποιότητα ακόμα και στην πιο απλή γεύση όπως αυτή της βανίλιας (η οποία εδώ φτιάχνεται με την γευστικότερη ποικιλία από την Ταϊτή).
Στα ψυγεία του θα ανακαλύψεις προτάσεις τόσο διαφορετικές από κάθε άλλο παγωτό, η κρέμα πανακότα με σπιτικά μπισκότα έχει το δικό της ειδικό βάρος, μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας απολαυστικές διαδρομές στο στόμα, ένα υπέροχο αράπικο φυστίκι με αλατισμένη καραμέλα, cremino εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ιταλικό σοκολατάκι, με στρώσεις πραλίνας φουντουκιού ανάμεσα σε παγωτό φουντούκι, δροσερά σορμπέ σα να τρως το φρούτο παγωμένο, passion fruit και mango ή λάϊμ με βασιλικό.
The Ice Cream Shop
Πλ. Μοναστηρακίου 7, Αθήνα, τηλ. 2103213153