Meeting Points – Inbi, Anodos Stage, Meat Square

Inbi
Από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στο γιαπωνέζικο εστιατόριο, ψηλά στην οδό Ηρακλείτου, νιώθεις να σε διαπερνάει ένας αέρας ευρωπαϊκός, μια λονδρέζικη αύρα. Sushi υψηλού επιπέδου, κόσμος που φλερτάρει επικίνδυνα κρατώντας chopsticks και ωραία κορίτσια που πίνουν mango-ginger martini και συζητάνε για όλα εκτός από την οικονομική κρίση που περνάμε. Το καλύτερο τραπέζι to see and to be seen είναι ένα από τα τρία μπροστινά και to see only το στρογγυλό και καλά κρυμένο στη μέση του μαγαζιού. Big in Japan, θεικό black cod, απίθανα cocktails και ωραίο sushi -πολύ μεγάλα ρολάκια ωστόσο. Ωραίοι γόνοι τρώνε με τις φίλες τους στο open kitchen bar, διάσημοι φίλοι τραγουδιστές και παράγοντες των Media διασταυρώνουν τα chocpsticks πάνω από λαχταριστά maki και παλιές γνώριμες φάτσες από την καλή εποχή των early 00s πίνουν malt whiskey και καπνίζουν στο μπαρ (το μόνο σημείο όπου επιτρέπεται). Στο Inbi έχεις διάθεση να μείνεις για αρκετή ώρα, αφού τελειώσεις το δείπνο σου. Μετά τις δώδεκα η μουσική είναι ανεβαστική, τα cocktails μας κακομαθαίνουν και αργότερα όλο το μαγαζί -που δεν είναι και μεγάλο- συγκεντρώνεται στο μπαρ και στα γύρω τραπέζια. Είναι η ιδανική ώρα για φιλοσοφίες, σχέδια για το επόμενο ταξίδι στο Λονδίνο, gossip (κυρίως) και γνωριμίες με σκοπό τον έρωτα. Γιατί στις μέρες μας είναι ωραίο να ερωτεύεσαι ζαλισμένος από σαμπανιζέ ποτά σε μια σάλα με «πέτρινη» λιτότητα, μαύρες πολυτελείς αποχρώσεις και με την υπογραφή της «μάγισσας» Ιαπωνίας…
Ηρακλείτου 21, Κολωνάκι, τηλ. 210 3392090
Anodos Stage
Από την πρώτη νύχτα που ξεκίνησε εκεί ο Γιώργος Μαζωνάκης, έγινε αμέσως talk of the town και συγκέντρωσε όλες τις «καλές» και «άτακτες» παρέες της Αθήνας. Ο Μαζώ, άλλωστε, είχε πάντοτε φανατικό κοινό που τον ακολουθεί όπου και αν εμφανιστεί. Ανεβαίνει στην πίστα, «τα σπάει», τα λέει και πάει «τρεις το πρωί» και είμαστε όλοι ακόμα εκεί… Το θέμα είναι ότι το διάστημα που ο καλλιτέχνης ξεκουράζεται στο καμαρίνι του, γίνεται κατάληψη στην πίστα από περσινούς… X-Factorites που με την αδιάφορη παρουσία τους -για φωνή δεν συζητάμε – κάνουν τις ώρες, τα δευτερόλεπτα να περνάνε μαρτυρικά. Εκείνη είναι η κατάλληλη ώρα για πάμε μια βόλτα προς τουαλέτες -είναι και το αλκοόλ που ρέει άφθονο- να πάμε για τσιγάρα, να κάνουμε socializing με τα διπλανά τραπέζια ή κάποιοι πιο τολμηροί να πεταχτούν για ένα βρόμικο και να επιστρέψουν για τον δεύτερο γύρο. Όταν βγαίνει πάλι ο Γιώργος -πιο χαρούμενος και πιο ανεβασμένος- όλοι είμαστε στις θέσεις μας και ο πόλεμος ξεκινάει. Οι παρέες με τις παρκαρισμένες Ferrari φάτσα κάρτα στην είσοδο κηρύσσουν την έναρξη του πολέμου και οι λουλουδούδες τρέχουν πανικόβλητες να προλάβουν τα μέτωπα. Ψηλόλιγνες μοντέλες που συνοδεύονται από νεαρούς εφοπλιστές, μοδάτες παρέες με επικεφαλής τον Λάκη Γαβαλά, επιχειρηματίες που συνοδεύουν φιλόδοξες παρουσιάστριες και λαϊκοί νεόπλουτοι που βάζουν φωτιά σε χαρτονομίσματα για να ανάψουν το πούρο τους -ναι, το είδαμε και αυτό ένα βράδυ Παρασκευής! Μικρές και μεγάλες παρεξηγήσεις συμβαίνουν πάντα τις μεγάλες ώρες, αλλά όλα λύνονται με έναν μαγικό τρόπο, λες και τα καλά vibes του Μαζωνάκη κατεβαίνουν στα τραπέζια. Υπάρχει ηλεκτρισμός στον αέρα και μια διάθεση πάρτι που σε συνδυασμό με τη flirty ατμόσφαιρα δημιουργούν εκρηκτικά vibes. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείς.
Πειραιώς 183 & Παλλάντος 38, τηλ. 210 3468100
Meat Square (Γλυφάδας)
Απ’ όλα τα «αδερφάκια» της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων (σε Δροσιά, Χαλάνδρι, Κολωνάκι), το Meat Square της Γλυφάδας είναι το πιο «ανοιχτόμυαλο»… Εδώ θα κάνεις λουκούλλεια γεύματα μέχρι θανάτου, χωρίς να πρέπει να βιαστείς να φύγεις… μπορείς να βυθιστείς στους καναπέδες του, να παραγγείλεις ένα κόκκινο κρασί ακόμα και να παρατηρήσεις τις συμπεριφορές του κόσμου στις πολυάριθμες παρέες. Στη μεγάλη ξύλινη σάλα, ξανθιές με έξτρα οξυζενέ και πλαστικοποιημένες αναλογίες τόσο σε πρόσωπο όσο και σε σώμα, τρώνε ωμό φιλέτο δίπλα σε φανατικούς εραστές των μπουζουκιών, που ξεκοκαλίζουν μπριζόλες και επιχειρηματίες που κλείνουν συμφωνίες εκατομμυρίων δίπλα σε ζευγάρια που βγαίνουν δυο και τρία μαζί. Το σατομπριάν είναι το hit πιάτο του μαγαζιού, ενώ ο χαλβάς γίνεται ανάρπαστος με το που σερβίρεται στο τραπέζι. Το βαρύ decor και το υποδειγματικό service -εδώ ακούν, θυμούνται και ικανοποιούν τις επιθυμίες των καλών πελατών- τοποθετεί ψηλά τον πήχη για τα άλλα εστιατόρια στα νότια προάστια. Εδώ έρχονται πολλά φρέσκοερωτευμένα ζευγάρια που θέλουν να αποφύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φλας των παπαράτσι (όσον αφορά στο δεύτερο είναι σίγουρο, για το πρώτο τώρα οι απόψεις διίστανται, καθώς το gossip επιβιώνει, έστω και με διακριτικό τρόπο). Οι θαμώνες είναι ως επί το πλείστον από τα νότια προάστια (τραγουδιστές που μένουν στη Γλυφάδα, οικογενειάρχες που έρχονται από τη Βάρκιζα) και μερικοί τρελοί από τα βόρεια που θέλουν να απολαύσουν αργεντίνικο κρέας με θαλασσινό αέρα. Βίτσια είναι αυτά! Best choice το μεσημέρι της Κυριακής, η ιδανική μέρα για ένα lazy, χορταστικό γεύμα μετά από το ξενύχτι του Σαββάτου, που μπορεί να κρατήσει μέχρι αργά το απόγευμα και σε στείλει ευτυχισμένο στο κρεβάτι σου.
Γρ. Λαμπράκη 63 & Αγίου Νικολάου, Γλυφάδα, τηλ. 210 9611160