Σε ποια εστιατόρια του κέντρου της Αθήνας τρώμε νηστίσιμα τη Μεγάλη Εβδομάδα;

Το Athens Magazine προτείνει 3 μοναδικές διευθύνσεις
Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και σίγουρα πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να νηστέψουν. Είτε νηστεύεις όμως είτε όχι, η πόλη μας διαθέτει μια πληθώρα επιλογών, που μας προσφέρουν αυθεντικές και πλούσιες γευστικές εμπειρίες, που πάνε την απόλαυση σε άλλο επίπεδο.
Από το urban εστιατόριο Mama Tierra και το εκλεπτυσμένο Gastone μέχρι το αγαπημένο street στέκι Falafellas, το Athens Magazine σου παρουσιάζει τις τρεις καλύτερες στάσεις για υγιεινά, νηστίσιμα, vegan ή vegetarian πιάτα στο κέντρο της Αθήνας.
Mama Tierra
Στο πολυαγαπημένο και πανέμορφο μαγαζί Mama Tiera (Μητέρα Γη) των Εξαρχείων, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις άπειρες παραδοσιακές και δημιουργικές νηστίσιμες επιλογές. Ανάμεσα στα δημοφιλή του μενού είναι το πεντανόστιμο σουβλάκι με πίτα καλαμποκιού ή ολικής και γύρο μανιταριών πλευρώτους με vegan τζατζίκι, μαϊντανό, ντομάτα και πατάτες αλλά και διάφοροι μεζέδες όπως χούμους ή φρέσκες σαλάτες με υλικά εποχής. Στο μαγαζί με την οικεία, ζεστή ατμόσφαιρα θα βρεις ακόμη burgers σε τρεις διαφορετικές εκδοχές (με μαύρο ψωμάκι από ενεργό άνθρακα), bao buns, αλλά και πάρα πολλά ακόμη εδέσματα για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί όλα εκείνα τα συστατικά που προσφέρει η Μητέρα Γη στον άνθρωπο.
Τ: Ακαδημίας 84, Αθήνα
View this post on Instagram
Falafellas
Βρισκόμαστε στο Falafellas, το μικροσκοπικό street στέκι στην οδό Αιόλου, που αγκαλιάζει την κουλτούρα της Μέσης Ανατολής και το αποδεικνύει περίτρανα, μέσα από τις υψηλής ποιότητας γευστικές επιλογές για όλα τα γούστα που μας προσφέρει. Στον κατάλογο του μαγαζιού βρίσκουμε φαλάφελ, τσέπης ή γίγας, σερβιρισμένο σε αφράτη πίτα με φρέσκα λαχανικά, αρωματικές σάλτσες ή δροσερές σος, σαλάτες (φατούς, χούμους και ταμπουλέ) και άλλες πολλές επιλογές που δικαιολογούν τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται καθημερινά έξω από το Falafellas.
T: Αιόλου 52, Αθήνα
View this post on Instagram
Gastone Athens
Γκαστόνε, ή αλλιώς το μαγαζί που ακούγεται χρόνια τώρα για τη γουρουνοπούλα του, την ίδια στιγμή που σήμερα το «βρίσκεις» σε άρθρο με τα νηστίσιμα εστιατόρια της Αθήνας. Σίγουρα ακούγεται παράδοξο αλλά δεν είναι. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το Gastone προσφέρει και εξαιρετικά, παραδοσιακά νηστίσιμα μεζεδάκια, που φημίζονται για την αυθεντική γεύση και την υψηλή ποιότητα των συστατικών τους. Ανάμεσα στα αγαπημένα μας πιάτα είναι τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ταχίνι αλλά και το χούμους, που σερβίρεται με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, αρωματικό πέστο μαϊντανού και κουκουνάρι. Ειδική μνεία φυσικά και στις δροσερές σαλάτες του μαγαζιού, με best seller εκείνη με το ψητό παντζάρι.
Τ: Πραξιτέλους 43, Αθήνα
View this post on Instagram