Απίθανος κορμός σοκολάτας με καραμέλα…

Επειδή εδώ στο Athens Magazine σκοπεύουμε να σας κολάσουμε λίγες μέρες πριν τη Σαρακοστή, δοκιμάστε τον υπέροχο αυτό κορμό σοκολάτας με καραμέλα, για τον οποίο θα χρειαστείτε:
2 γεμάτες κούπες φουντούκια
2 κούπες ζάχαρη άχνη
3/4 κούπας κακάο
1/2 κούπα σπορέλαιο
150 γρ. βούτυρο
24 σοκολατένια μπισκότα γεμιστά με κρέμα
1 πακέτο πτι-μπερ
1 ζαχαρούχο βρασμένο για 4 ώρες (καραμέλα)
Για την εκτέλεση της συνταγής, ακολουθείστε απλώς, τις οδηγίες:
Χτυπάμε στο μίξερ-μπλέντερ ΠΑΡΑ πολύ καλά τα φουντούκια,την άχνη, το κακάο και το λάδι μέχρι να λιώσουν τελείως τα φουντούκια. Προσοχή πρέπει να γίνει πολύ νερουλό το μίγμα! Στη συνέχεια προσθέτω το βούτυρο λιωμένο και χτυπάω για λίγο ακόμα. Σε μια μακρόστενη φόρμα στρώνω μεμβράνη και ρίχνω λίγο από το μίγμα. Από πάνω βάζω μια στρώση γεμιστά μπισκότα και ανάμεσα στα κενά κουταλιές καραμέλα. Πάνω από τα γεμιστά-καραμέλα στρώνω τα πτι-μπερ.
Ρίχνω σοκολάτα και κάνω άλλη μια στρώση όπως παραπάνω. Τελειώνω με σοκολάτα, κλείνω τη μεμβράνη και πατάω πολύ καλά για να μπει η σοκολάτα παντού. Αφήνω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη (ανάλογα τα γούστα) να παγώσει.