Κρέπες χωρίς αυγά και γάλα: Νηστίσιμες και πολύ νόστιμες για να τις φάτε γλυκές με μαρμελάδα ή αλμυρές με λαχανικά

Θα σας ξετρελάνουν!
Κρέπες χωρίς αυγά και γάλα: Νηστίσιμες και πολύ νόστιμες, για να τις φάτε γλυκές με μαρμελάδα ή αλμυρές με λαχανικά!
AD: mytest
Επιθυμείτε να κάνετε μία συνταγή για κρέπες, η οποία να είναι νηστίσιμη, λόγω των ημερών της Σαρακοστής; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.
Διαβάστε με την ευκαιρία κι αυτό: Πώς να φτιάξετε κρέπες εύκολα και γρήγορα
Αναλυτικότερα:
Ακολουθούν τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής
Υλικά συνταγής
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 με 2 1/2 φλιτζάνια νερό
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3/4 κουταλιές του γλυκού αλάτι
- 5 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο (σ.σ. για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν και τη βανίλια.
- Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη. Αυτό, το κάνουμε, με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας.
- Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.
- Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο, έως ότου να τελειώσει ο χυλός.
Τι να κάνετε για τη γέμιση
- Μπορείτε να τις γεμίσετε με τη μαρμελάδα μπανάνα, η οποία έχει κάνει θραύση. Εναλλακτικά, μπορείτε να τη γεμίσετε με τη νηστίσιμη μερέντα.
- Σε περίπτωση που τις θέλετε αλμύρες, γεμίστε τις κρέπες με νηστίσιμη μπεσαμέλ, νηστίσιμο τυρί και λαχανικά.