ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απολαυστική συνταγή: Αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου, με μπύρα

Θα σας κάνει να τα φτιάχνετε ξανά και ξανά

Μπιφτέκια: Αρκετές είναι οι συνταγές και οι παραλλαγές τους σχετικά με μπιφτέκια αλλά πάντα υπάρχει μία την οποία δεν γνωρίζουμε και μπορεί να μας εκπλήξει με το πόσο καλή είναι.

AD: mytest

Σημειώνεται ότι μία από αυτές τις συνταγές μπορεί να είναι και τα γεμιστά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο που γίνονται εύκολα και γρήγορα.

Συγκεκριμένα η συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την οποία μπορεί και να λατρέψετε είναι αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου, με μπύρα.

Μπιφτέκια: Δείτε τα βήματα της συνταγής

Ειδικότερα η συνταγή με τα αφράτα μπιφτέκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου, με μπύρα είναι αρκετά απλή αλλά και γρήγορη όπου θα την λατρέψει όλη η οικογένεια σας.

Υλικά συνταγής για τα μπιφτέκια

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • σκόρδο σκόνη, κατά προτίμηση
  • 2 κρεμμύδια στο μπλέντερ
  • η ψύχα από ένα φρατζολάκι ψωμί, μπαγιάτικο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι, αλάτι
  • ρίγανη

Υλικά συνταγής για πατάτες φούρνου

  • Μισό κιλό πατάτες
  • 3-4 κουταλιές μουστάρδα
  • Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό κουτάκι μπύρα

Εκτέλεση συνταγής για αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

Εκτέλεση συνταγής για πατάτες φούρνου

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  • Τις απλώνουμε στο ταψί μας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και τα χτυπάμε καλά.
  • Περιχύνουμε τις πατάτες, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Προσοχή, να μην επιπλέουν οι πατάτες!

Εκτέλεση συνταγής για τα μπιφτέκια

  • Φουσκώνουμε το ψωμί σε άφθονο νερό.
  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε το ψωμί μας μόλις μουλιάσει και αρχίζουμε το ζύμωμα.
  • Από το νερό που έχει περισσέψει από το ψωμί, προσθέτουμε όσο μπορούμε. Ο στόχος είναι η ζύμη μας να είναι πολύ μαλακή. Μην φοβηθείτε το νερό, προσθέστε όσο νερό πιστεύετε ότι τραβάει η ζύμη σας.
  • Πλάθετε τα μπιφτέκια σας, καλύτερα μεγάλα για να μπορέσουν να ψηθούν παράλληλα με τις πατάτες.
  • Τα βάζετε πάνω από τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ροδοψήνουμε για ένα τέταρτο ακόμη.