ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έτσι θα φτιάξεις τις καλύτερες τηγανιτές μπανάνες που έχεις φάει!

Δείτε στο Athens Magazine την απίστευτη συνταγή για τηγανιτές μπανάνες, για την οποία θα χρειαστείτε:

AD: mytest

Μπανάνες
Για το κουρκούτι:
1 ποτήρι μπύρα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για σερβίρισμα:
μέλι ή σιρόπι σοκολάτας
και κατά βούληση: καρύδια, ινδική καρύδα, νιφάδες σοκολάτας, σουσάμι (που θα’χετε καβουρντίσει σε αντικολλητικό τηγάνι)
ίσως και παγωτό βανίλια

 

Για την εκτέλεση της συνταγής, ακολουθείστε τις οδηγίες:

Φτιάχνετε το κουρκούτι βάζοντας σ’ ένα μπωλ αρχικά την μπύρα και προσθέτετε το αλεύρι διαδοχικά, ανακατεύοντας με το σύρμα. Όταν αυτό θα είναι έτοιμο, σύμφωνα με την συμβουλή που σας έδωσα στα συστατικά της συνταγής, προσθέτετε και λίγη ζάχαρη, ίσα για να πάρουν χρώμα στο τηγάνισμα οι μπανάνες. Ξεφλουδίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε στα 2 ή στα 3 κομμάτια και τις βουτάτε στο κουρκούτι. Σ’ ένα τηγάνι, βάζετε το λάδι να κάψει και τότε ρίχνετε τις μπανάνες. Έχετε και στη διάθεση σας μια τσιμπίδα που να μπορείτε να γυρνάτε εύκολα τις μπανάνες μέσα στο τηγάνι μέχρι αυτές να ροδίσουν ελαφρώς και τότε να τις βγάλετε από αυτό. Έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας σε ένα ταψάκι όπου θα ακουμπήσετε τις μπανάνες όταν θα βγάλετε απ’ το τηγάνι για να μην κρατήσουν λάδια. Μετά τις σερβίρετε σε μια πιατέλα όπου θα περιχύσετε με μέλι ή με σιρόπι σοκολάτας και ένα από τα υλικά που σας έδωσα ως επιλογές ή και συνδυασμός 2 μαζί.

 

 

Για περισσότερα γλυκά μυστικά, κάντε κλικ εδώ