ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΟΜΟΡΦΙΑ & ΥΓΕΙΑ

6+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγονται μετά τον εμβολιασμό

Ποια φαγητά να αποφύγετε

Τι δεν πρέπει να τρώμε μετά τον εμβολιασμό; Μετά το εμβόλιο συνίσταται να αποφεύγονται ορισμένες τροφές και στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα οι πολίτες ενημερώνονται σχετικώς. Ενώ, προσοχή στο δηλητήριο που υπάρχει σε 10 τροφές και προκαλεί καρκίνο

AD: mytest

Ποια φαγητά να αποφύγετε

Για τις τροφές που καλό είναι να αποφεύγονται η ενημέρωση είναι ελλιπής. Σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα οι γιατροί δίνουν σχετικές οδηγίες, σε άλλα όχι. Η διατροφή, στο επίπεδο της αποφυγής, αφορά κυρίως τα άτομα που είναι αλλεργικά ή αυτά που είναι αλλεργικά και δεν το γνωρίζουν.

Γενικώς, οποτεδήποτε χορηγεί κάποιος στον οργανισμό του του για πρώτη φορά ένα νέο φάρμακο, η επίσημη ιατρική οδηγία είναι να τρώει ελαφρά και να αποφεύγει εφτά τρόφιμα ή τύπους τέτοιων.

Αυτά τα τρόφιμα είναι το αυγό, το ψάρι, οι φράουλες, οι ξηροί καρποί, οι γαρίδες, τα οστρακοειδή και το αλκοόλ. Πρόκειται για τροφές που είναι επικίνδυνες για κάποιον αλλεργικό (ανεξαρτήτως βέβαια του αν το γνωρίζει).

Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που έχει να κάνει ο καθένας είναι να συμβουλευτεί το γιατρό του ή το γιατρό στο εμβολιαστικό κέντρο προτού καταστρώσει τα πλάνα για το διατροφικό μενού του μετά τον εμβολιασμό.

H σωστή διατροφή μπορεί να βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και μέσω αυτού του μηχανισμού την γενικότερα καλή κατάσταση υγείας, άρα και την πιθανή αποφυγή τυχόν παρενεργειών.

Το συχνότερο σύμπτωμα της ανοσοποίησης είναι η ναυτία, για αυτό και συνίστανται τρόφιμα εύπεπτα, όπως οι μπανάνες, το καστανό ρύζι, οι πατάτες και τα ζυμαρικά.

Προσοχή κίνδυνος δηλητηρίασης: Αυτές είναι οι 4+1 τροφές που απαγορεύεται να ξαναζεστάνετε

Έρευνες δείχνουν ότι το ξαναζέσταμα μερικών αγαπημένων τροφών μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία μας και να προκαλέσει ακόμα και δηλητηρίαση. Παράλληα, μεγάλη προσοχή στο δηλητήριο που υπάρχει σε 10 τροφές και προκαλεί καρκίνο.

Εδώ είναι μια λίστα με κοινά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταθούν:

1. Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνουμε, καθώς το σέλινο περιέχει νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε νιτρώδη. Αν π.χ. έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, θα πρέπει είτε να φάτε όλη τη σούπα ή είτε να αφαιρέστε το σέλινο, πριν το ζεστάνετε για να φάτε την υπόλοιπη. Αν τη ξαναζεστάνετε, τότε θα απελευθερωθούν καρκινογόνες ιδιότητες.

2. Μανιτάρια

Τα μαγειρεμένα μανιτάρια πρέπει να καταναλώνονται την ίδια μέρα εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε σύνθετες πρωτεΐνες. Το ξαναζέσταμα των μανιταριών μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση των πρωτεϊνών και να παρουσιάσει υψηλό κίνδυνο για την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρεύτηκαν την προηγούμενη μέρα, φάτε τα κρύα!

3. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, όπως και τα μανιτάρια, περιέχει πρωτεΐνες που έχουν αρνητική επίδραση όταν ξαναζεσταίνεται. Όταν ένα κρύο κοτόπουλο θερμαίνεται για δεύτερη φορά, λαμβάνουν χώρα αλλαγές στη σύνθεση των πρωτεϊνών, που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Αν πρέπει να ξαναζεστάνετε το κοτόπουλο, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς μαγειρεμένο και από το εσωτερικό του βγαίνει καυτός ατμός. Για να χρησιμοποιήσετε υπολείμματα κοτόπουλου χωρίς να χρειαστεί να το ζεστάνετε, προσθέστε το σε κρύα σαλάτα ή σε ένα κρύο σάντουιτς.

4. Σπανάκι και μαρούλι

Αυτά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται για δεύτερη φορά. Περιέχουν υψηλές ποσότητες νιτρικών αλάτων, τα οποία μπορούν να διασπαστούν σε νιτρώδη μορφή, εξαιτίας των μικροοργανισμών που περιέχουν. Τα νιτρώδη άλατα μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, να γίνουν τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, όταν ξαναζεσταίνονται.

5. Αυγά

Τα αυγά δεν πρέπει να εκτίθενται επανειλημμένα σε θερμότητα. Το ξαναζέσταμα των αυγών σε υψηλές θερμοκρασίες, είτε βραστών είτε τηγανιτών, μπορεί να τα κάνει τοξικά και να προκαλέσει προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα. Ποτέ μην ζεσταίνετε ξανά μια ομελέτα ή βραστά αυγά, καθώς η πρωτεΐνη που περιέχουν, καταστρέφεται όταν κατ “επανάληψη εκτίθενται σε θερμότητα.