Μια αφράτη και νόστιμη δίχρωμη τούρτα με μπισκότα και πραλίνα! – Θα ξετρελαθείτε!

Μια φανταστική τούρτα που θα λατρέψετε! Θεϊκή απόλαυση με 2 διαφορετικές κρέμες (λευκή και σοκολατένια), ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και πραλίνα φουντουκιού…
Για τη βάση θα χρειαστείτε
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)
Για τη σοκολατένια κρέμα θα χρειαστείτε
4 κούπες των 250 ml γάλα
250 γρ. βιτάμ
6-8 κ.σ. (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε) ω
6 κ.σ. κορν-φλάουρ
80 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. γεμάτη πραλίνα φουντουκιού της επιλογή σας
Για τη λευκή κρέμα θα χρειαστείτε
1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
πραλίνα της επιλογής σας για το στόλισμα
Εκτέλεση
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία με το 15ο θύμα της κακοκαιρίας! – Το χόμπι που του στέρησε την ζωή!
Σε μια φόρμα 26-28 εκ.με τσέρκι ρίχνετε τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε να λιώσει.
Έπειτα ανοίγετε τη φωτιά, προσθέτετε τη ζάχαρη το βιτάμ και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Όταν δέσει κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα και τη μερέντα. Αδειάζετε την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Σκεπάζετε με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει «πέτσα» και αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα. Χτυπάτε το morfat να φουσκώσει και προσθέτετε το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.
Ρίχνετε και τη βανίλια και αδειάζετε την λευκή κρέμα, πάνω από τη σοκολατένια κρέμα. Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,ή όλη νύχτα. Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ξαφνικά διεθνής ποδοσφαιριστής!
Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα. Μπορείτε να γαρνίρετε με λιωμένη πραλίνα φουντουκιού και τριμμένα μπισκότα αν θέλετε!