ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχταριστή σοκολατόπιτα με goji berries και άρωμα πορτοκαλιού!

Πανεύκολο...

Σοκολατένια υγιεινή κόλαση και με το αγαπημένο μας superfood goji berries. Όλοι αγαπάμε την σοκολατόπιτα αλλά αυτή η συνταγή την απογειωνέι! Και είναι τόσο εύκολη! Βέβαια αν θες υπάρχουν και πολλές άλλες συνταγές για σοκολατόπιτα
 

AD: mytest

Υλικά

300 γραμμάρια κουβερτούρα

250 βούτυρο αγελαδινό

5 αυγά.

250 ζάχαρη.

1 πορτοκάλι.

30 γραμμάρια goji berries

150 αλεύρι.

Εκτέλεση

Παίρνουμε την σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μπεν μαρί.

Σε ένα άλλο λιώνουμε το βούτυρο.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη στο μίξερ

Αφού λιώσει η κουβερτούρα με το βούτυρο τα ομογενοποιούμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ μας.

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αγαπημένα μας goji berries,

Παίρνουμε το μείγμα μας και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά και έτοιμο!

Η τέλεια τάρτα παγωτό έτοιμη σε 10 λεπτά! – Το πιο εύκολο γλυκό!

Αγαπάτε το παγωτό; Θέλετε ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο γλυκό για τους απρόσμενους μικρούς ή μεγάλους επισκέπτες σας; Η τέλεια συνταγή!

Τότε σας δίνουμε μια εξαιρετικά εύκολη, για αρχάριους και πολλή γρήγορη συνταγή για τη τέλεια τάρτα παγωτό πολλαπλών επιλογών, με μπισκοτένια βάση με όρεο με πολλές επιλογές προτίμησής σας, τόσο στη γεύση του παγωτού όσο και στο συνοδευτικό γέμισης του παγωτού όπως σοκολάτα ή και μπισκότα επιλογής σας ή και σιρόπι επιλογής σας.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
340 γρ. μπισκοτα όρεο θρυμμαστιμένα στο multi
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας

Για τη γέμιση:

1900 γρ. έτοιμο παγωτό αρεσκείας σας (βανίλια, κρέμα, καϊμάκι ή και με γεύσεις, σοκολάτα, μπανάνα, κ.λ.π.)
τρούφα σοκολάτας, ή σταγόνες σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας, ή χοντρο-θρυμματισμένο όρεο, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα snickers ή bounty, ή αν προτιμήσετε παγωτό φράουλα μπορείτε να βάλετε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα με φράουλα μαζί με σιρόπι φράουλας.
σαντιγί για γαρνίρισμα επιφάνειας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει αρκετά, τόσο όσο να μπορείτε να χειριστείτε εύκολα.

Για τη βάση: Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα στο multi, τα όρεο σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα “υγρό μείγμα”.

Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα, σε ύψος 3 εκ. περίπου, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας.

Αν το παγωτό σας δεν έχει ακόμα ξεπαγώσει, βάζετε τη βάση στη κατάψυξη να παγώνει.

Για τη γέμιση: Όταν ξεπαγώσει το παγωτό σας απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη μπισκοτένια βάση 1 στρώση παγωτού 2,5 εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζετε με τρούφα, ή σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα γεύσης επιλογής σας ή σιρόπι σοκολάτας ή και ανάμικτα 2-3 διαφορετικά υλικά.

Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώσεις, παγωτού (2,5 εκ.) και στρώσεις τρούφας ή ότι προτιμάτε, μέχρι να τελειώσει το παγωτό.

Τελειώνετε με μπόλικη τρούφα ή ότι άλλο προτιμάτε και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Το σερβίρετε προαιρετικά και με σαντιγί.