ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμ μπρουλέ σοκολάτας. To ιδανικό επιδόρπιο!

Γαλλικής προέλευσης η crème brûlée ανήκει στην κατηγορία των ψημένων κρεμών και είναι το ιδανικό επιδόρπιο. Η ομοιότητα με την ισπανική καταλάνα είναι μόνο στην όψη αφού εκείνη δεν ψήνεται στο φούρνο. Εδώ συναντάμε την μπρουλέ σε μια σοκολατένια εκδοχή εξαιρετική όπως και η πρωτότυπη συνταγή…

AD: mytest

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους ευχάριστο νέο από την τραγωδία στην Μάνδρα!

Υλικά

250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250ml γάλα, πλήρες
120γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
6 κρόκοι αβγών
15γρ. κακάο
ζάχαρη για το καραμέλωμα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε σε ένα μπολ τους κρόκους των αβγών. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο.

Τη βάζετε στη φωτιά κι αφού πάρει βράση το μίγμα, το ρίχνετε στους κρόκους και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Στάση εργασίας σε ΜΜΜ της Αθήνας! Δείτε ποια και πότε;

Στη συνέχεια γεμίζετε τα ειδικά πυρίμαχα μπολάκια της κρεμ μπρουλέ που είναι ρηχά, με ύψος μόλις 2εκ, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτετε καυτό νερό, περίπου 2 δάχτυλα, από τον πάτο του ταψιού. Ψήνετε τις κρέμες στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά μέχρι να πήξουν (ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο και το σκεύος).

Αφού βγουν από το φούρνο αφήνετε να κρυώσουν και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Όταν θέλετε να σερβίρετε, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη την οποία καίτε με φλόγιστρο να καραμελώσει. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

Πηγή:olivemagazine