ΑΡΧΙΚΗ UNCATEGORIZED

O Φάρος: Μία ψαροταβέρνα value for money

Μόλις τρία τέταρτα από την Αθήνα στο χαλαρό το γκάζι και βρεθήκαμε χωρίς να το καταλάβουμε στη Σκάλα της Αταλάντης. Σάββατο μεσημεράκι κι όλα είχαν μια μοναδική ξέγνοιαστη ροή, εκτός από τον ενθουσιώδη λόγο της Μαριλού Μαντά, της ιδιοκτήτριας της ψαροταβέρνας «Ο Φάρος».

AD: mytest

Κριτική από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Έχω μάθει πια να αναγνωρίζω τους ανθρώπους που παθιάζονται με το φαγητό και που φτιάχνουν και τις πρώτες ύλες! Κι έτσι ήμουν σίγουρη από την πρώτη στιγμή πως θα τρώγαμε καλά. Με άποψη -και μάλιστα της αγίας λιτότητας- ήταν τα λιλιπούτεια μπολάκια με τα αρωματικά κρίταμα και τις αλατσολιές Χανίων που ήρθαν μαζί με τα ψωμάκια μας. Οι σαλάτες φρεσκότατες, το κολοκυθάκι έσκαγε τραγανό στο στόμα, κοντράροντας την πληθωρικότητα από το μελωμένο χταπόδι -που ωστόσο θα το ήθελα λίγο πιο όξινο για να υπάρχει ισορροπία. Η εκδοχή που ήθελε το χταποδάκι του Ευβοϊκού, παντρεμένο με τα φλωμάρια (ζυμαρικό) της Λήμνου μάς ξετρέλανε! Οι πετροσωλήνες θεϊκές, μοσχομύριζαν θαλασσινή αύρα και η ψαρόσουπα με τη σκορπίνα και τις καραβιδούλες τίμια και με ένα ανάλαφρο ζουμάκι, που ενισχυόταν με τα αρώματα των λαχανικών. Η μεγάλη, όμως, αποκάλυψη βέβαια (εκτός από τα άψογα ψητά και τα ζουμερά ψάρια) ήταν οι καραβίδες. Ανοιγμένες στα δύο, με τη βουτυράτη σάρκα τους να έχει αχνιστεί στα φρουτώδη αρώματα της μαλαγουζιάς και την τελευταία πινελιά να έχουν βάλει οι αρωματικοί κόκκοι από τη βανίλια Μαδαγασκάρης! Μας άρεσε που δεν μας πρότειναν να δοκιμάσουμε δίπλα στο κύμα και σε μια τέτοιου ύφους ψαροταβέρνα την πολυφορεμένη πανακότα και το κατεψυγμένο σουφλέ σοκολάτας. Αντίθετα ήρθε μια υπέροχη πιατέλα με γλυκά κουταλιού της μαμάς -βύσσινο θεϊκό και υπόξινο, περγαμόντο, καρυδάκια, νεράντζι, όλα τους υπέροχα!

 

INFO

Κουζίνα: Ελληνική

Ανοιχτά: Καθημερινά και μεσημέρι έως 22:30, Σάβ.-Κυρ. έως 23:30

Σκάλα Αταλάντης

Τηλ. 22330 31131

Τιμή: €25-30 χωρίς κρασί