ΑΡΧΙΚΗ UNCATEGORIZED

Abovo: Με ένα chef που τολμά!

Εντελώς καινούργιο με φρέσκιες ιδέες και με ένα αέρα ανανέωσης και ρίσκου που μου αρέσει ο Μιχάλης Νουρνόγλου μας αποδεικνύει ότι ένας τηλεοπτικός σεφ μπορεί να μαγειρεύει εξίσου καλά και ίσως καλύτερα. Μια νέα πρόταση στο καλό φαγητό που επιτέλους μοσχομυρίζει αέρα δημιουργικότητας χωρίς να μας μπερδεύει με  το ενοχοποιημένου  street food των Βορείων Προαστίων , το οποίο ξαφνικά από τα χεράκια επώνυμων σεφ μεταφράζεται σε γαστρονομική καινοτομία .

AD: mytest

Κριτική από την Μυρσίνη Λαμπράκη

Ήταν ακόμα γλυκός ο καιρός και καθίσαμε στην βεράντα αν και μέσα η σάλα είναι στιλάτη και με εξαιρετικό γούστο λιτά διακοσμημένη.

Κι όμως ο Μιχάλης τόλμησε να παντρέψει το φτωχό δημητριακό του Αμερικάνικου Νότου με το απόλυτο αριστοκρατικό και φινετσάτο φουαγκρά. Ματριμόνιο που κλωτσάει λίγο αλλά αν το δεις ως μια νέα πρόταση και επειδή είναι και καλοφτιαγμένο δεν το απορρίπτεις.

Τα χτένια με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ και βινεγκρέτ με βαλσάμικο ανάλαφρο έλιωνε στο στόμα και τα ευγενικά αρώματα σιγά -σιγά σου προλόγιζαν πιάτα γαργαλιστικά και γεύσεις καινοτομίες.

Όπως το μπριαμάκι , νοσταλγικό όνομα , με μια πραγματικά υπέροχη ερμηνεία μια και το προσούτο του ανέβαζε την γευστικότητα του ενώ το παγωτό από κατσικίσιο τυρί έσκαγε στο στόμα δημιουργώντας σου μια αίσθηση γήινης δροσιάς.

Η αλήθεια είναι πως ο Μιχάλης εκείνη την βραδιά επέμενε να δοκιμάσομε τις ικανότητες του στην μαγειρική ψαριών και θαλασσινών αλλά σχεδόν σαν μια μυστική συνομωσία και οι τρεις συμφωνήσαμε ότι θα <σνομπάρουμε> διακριτικά τις φρέσκιες γαρίδες Αμβρακικού κριθαρώτο με ντοματίνια και βασιλικό για χάρη του ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ .

Κι έτσι μετά από λίγο φτιαγμένο στην ειδική γκριλιέρα – ψησταριά , που πραγματικά ζήλεψα, ήρθε στο τραπέζι μας ένα κομμάτι μοσχάρι υπέροχα μαγειρεμένο με αρώματα και φρεσκάδα που σε απογείωνε . Σε συνδυασμό μάλιστα με ένα αφράτο πουρέ πατάτας να μοσχοβολά αρώματα τρούφας και μια σάλτσα από κρασί Πόρτο τα πράγματα έγιναν ξάφνου μαγικά και όλοι συμφωνήσαμε ότι ευτυχώς που υπάρχει μια νέα γενιά μαγείρων που τολμάει να πειραματιστεί αλλά και είναι έτοιμη να ακούσει….

Τα γλυκά εδώ κινούνται στο ίδιο δυναμικό στυλ και εντυπωσιακή παρουσίαση . Δοκιμάσαμε ένα δύσκολο κατά την γνώμη μου γλυκό : μπαμπά με ρούμι, βελούδινη  κρέμα βανίλιας και σορμπέ φρέσκου αεράτου  δυόσμου.

Πιο περίπλοκος  γευστικά και με μια ντελικάτη αλμυρή καραμέλα να τον συνοδεύει ήρθε στο τραπέζι μας ο κύλινδρος από μπίτερ σοκολάτα και όλα του κάτω από την δροσερή πνοή μια μπάλας από παγωτό βανίλιας Μαδασκάρης.

 

INFO

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά  εκτός Δευτέρας από τις 20:00 μ.μ έως 24:00 μ.μ

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 37 (1ος όρ.), Κεφαλάρι

Τηλέφωνο:   2108015324-5

Τιμή:   30 -35 ευρώ χωρίς κρασί