Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες

Δώστε βάση!
Επειδή όλοι λατρεύουμε τις πατάτες θα σας αποκαλύψουμε μικρά μυστικά για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες!
Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).
Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.
Διαβάστε με την ευκαιρία: Πώς να φτιάξετε τηγανιτές πατάτες (χωρίς να τις τηγανίσετε!)
Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.
Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.
Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.
Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.
Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!
Θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά σε 7 λεπτά!
Μια συνταγή για θεϊκά και αφράτα κεφτεδάκιαγια να είστε σίγουροι ότι μικροί και μεγάλοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους… Ένα υπέροχο έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε ως κύριο πιάτο με πατατούλες τηγανιτές ή ως ορεκτικό ή ως μεζεδάκι με το ουζάκι σας…
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο με χοιρινό
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2-3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή νερό καλά στυμμένα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη [προαιρετικά]
5-6 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ.ρίγανη
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
6-8 φυλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
αλάτι – πιπέρι
Αλεύρι [προαιρετικά] και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υλικά του μείγματος. Ζυμώνουμε το μείγμα, πολύ καλά και για πολλή ώρα ώστε να ομογενοποιηθούν καλά όλα υλικά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 περίπου ώρα για αρωματιστεί ο κιμάς. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο το ξαναζυμώνουμε ακόμα μία φορά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι ή στη φρυτέζα το λάδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας στο μέγεθος και σχήμα που θέλουμε τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.