Άνετον:Η πλήρης μεταμόρφωση και η πλήρης επαναφορά…

H μακριά κοινή τραπεζαρία μου έκλεψε την καρδιά με την μια! Τι κι αν είμαστε δυο εγώ από την πρώτη στιγμή άρχισα να σχεδιάζω το επόμενο συμποσιακό δείπνο μας με μεγάλη παρέα εννοείται …
Πάντως η αλλαγή στο Άνετον δεν εστιάζετε απλά στο ντεκόρ αλλά και στην κουζίνα που έχει ολοκληρωτικά στραφεί στην τάση του οικείου, απλού, καμιά φορά υπερβολικά λιτού και συνάμα φτηνού φαγητού ακούγοντας προφανώς τις τάσεις τις εποχής.
Χορταστικό χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο στον φούρνο για ώρες με τραγανή πέτσα, ζουμερό στο εσωτερικό του με το σκορδάκι να σου κλείνει πονηρά το μάτι, είναι σίγουρα από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος.
Η σαλάτα μας ήρθε σε μια ωραία μικρή εμαγιέ κατακόκκινη λεκανίτσα – μου θύμισε την γιαγιά μου- γεμάτη πρασινάδες εμπλουτισμένοι με ξηρούς καρπούς και ένα ευωδιαστό ντρέσιγκ πορτοκαλιού.
Από τα πιάτα που σπάνε στην κυριολεξία τα ταμπού αλλά μας αρέσουν γι’ αυτό και τα παραγγείλαμε, το μοσχαρίσιο κορν μπιφ με βιολογικά αβγουλάκια και φυσικά τα συκωτάκια κοτόπουλου τρυφερά, ζεστά και νόστιμα, ήρθαν μέσα στην σαλτσούλα τους στεφανωμένα με μπόλικες μακροσκοπικές baby πατατούλες.
Παιχνιδιάρικη η τηγανιά με χοιρινό και λιγοστό γιαουρτάκι για να την δροσίζει και να σπάει την λιπαρότητα, έφτασε στο τραπέζι μας αχνιστή σε ένα μικρό μαντεμένιο τηγανάκι να ακουμπάει πάνω σε ξύλο. Το κρέας έλιωνε στο στόμα και παρά του ότι οι τηγανιές είναι η αδυναμία μου αυτή ήταν μια από τις καλύτερες.
Τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια θέλουν κάτι ακόμα, ίσως ένα παιχνίδισμα στα μπαχαρικά ή στην σάλτσα είμαι σίγουρη ότι ο Βασίλης Καλίδης σίγουρα δεν έχει χάσει τις έξυπνες και πρωτότυπες εμπνεύσεις στις οποίες μας είχε συνηθίσει και θα το βρει. Άλλωστε τα πιάτα ημέρας είναι το καλύτερο σημείο πειραματισμού για ένα σεφ.
Ομολογώ ότι τα γλυκά του Άνετον πάντα με ξετρέλαιναν, τώρα βέβαια είναι ακόμα καλύτερα με μια αίσθηση ψαξίματος και πειραματισμού που εξισορροπούσε εκείνη την ασφαλή λύση του φαγητού. Παγωτό θεϊκό, με πικρόγλυκη επίγευση φτιαγμένο με χαλβά
Δραπετσώνας και ένα βουνό από ξηρούς καρπούς και ένα ανάλαφρο μίλφει με κρέμα τυρένια από μασκαλπόνε μαζί με το άψογο σέρβις μας έκανε να αισθανθούμε σαν το σπίτι μας.
INFO
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο από 8:00 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα
Κυριακή από 13:00 μ.μ μέχρι 17:00 μ.μ
Στρ. Λέκκα 19, Μαρούσι Βόρεια προάστια, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 80 66 700
Τιμή: 20-25 ευρώ χωρίς κρασί