Νόστιμο γλυκό ψυγείου: Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας

Υπέροχο
Εύκολη συνταγή: Το Athensmagazine.gr σας έχει μια υπέροχη συνταγή για ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σήμερα, όπως για παράδειγμα το πανεύκολο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!
AD: mytest
Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γλυκό, το οποίο είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι.
Υλικά συνταγής
Για το παντεσπάνι:
- 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 μεσαία αυγά
- 80 γραμμάρια κακάο
- 430 γραμμάρια χυμό μπανάνα
- 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
Για το γλάσο:
- 400 γραμμάρια ζαχαρούχο
- 400 γραμμάρια χυμό μπανάνα
- 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
Για τη μους σοκολάτας:
- 600 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
Για το στολισμό:
- Νιφάδες κουβερτούρας 25Χ30 εκατοστά
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.
- Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.
- Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
- Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα
Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
- Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.
- Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
- Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
- Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
- Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.
- Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.