ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμο γλυκό ψυγείου: Πάστα ταψιού με σοκολατένια μους και γλάσο μπανάνας

Υπέροχο

Εύκολη συνταγή: Το Athensmagazine.gr σας έχει μια υπέροχη συνταγή για ένα διαφορετικό γλυκό από εκείνα που φτιάχνατε μέχρι και σήμερα, όπως για παράδειγμα το πανεύκολο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα!

AD: mytest

Μπορείτε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες και να δημιουργήσετε ένα φανταστικό γλυκό, το οποίο είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι:

  • 270 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεσαία αυγά
  • 80 γραμμάρια κακάο
  • 430 γραμμάρια χυμό μπανάνα
  • 200 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια

Για το γλάσο:

  • 400 γραμμάρια ζαχαρούχο
  • 400 γραμμάρια χυμό μπανάνα
  •  50 γραμμάρια κορν φλάουρ

Για τη μους σοκολάτας:

  • 600 ml κρέμα γάλακτος 38% λιπαρά
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα

    Για το στολισμό:

  • Νιφάδες κουβερτούρας 25Χ30 εκατοστά

Εκτέλεση συνταγής

  • Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό μπανάνας και το ηλιέλαιο.Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε το αλάτι και την υγρή βανίλια.
  • Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο μόλις ψηθεί και κάνουμε τρύπες με την πίσω πλευρά από μια κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε κάνοντας το γλάσο και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο,τον χυμό μπανάνας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να ρευστοποιηθεί.
  • Επειτα το ρίχνουμε ζεστό πάνω στό παντεσπάνι και το στρώνουμε με μια μαριζ.
  • Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και έπειτα στο ψυγείο για 1/2 ώρα

Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

  • Συνεχίζουμε και φτιάχνουμε την μους σοκολάτας σπάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα.
  • Ρίχνουμε στην κουβερτούρα 100 μλ κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
  • Έπειτα αφού έχει λιώσει χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να γίνει σαντιγί.
  • Ενσωματώνουμε από την σαντιγί στην κουβερτούρα 2,3 κουταλιές και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί το μείγμα ανακατεύοντας καλά.
  • Βγάζουμε το ταψί απο το ψυγείο και στρώνουμε την μους να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε νιφάδες κουβερτούρας παντού και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Μετά από 2 ώρες το γλυκό είναι έτοιμο πεντανόστιμο που σίγουρα θα το αγαπήσετε όλοι.