Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του Ψυχικού που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς αν είσαι λάτρης του κρέατος

Το κρέας στα καλύτερά του!
Τα εστιατόρια που ειδικεύονται στα burgers ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε. Στους “πρόποδες” των βορίων προαστίων, στο Ψυχικό είναι πολλά τα εστιατόρια για τους λάτρεις του κρέατος αλλά και οι λίγο πιο… fusion ταβέρνες. Το Athensmagazine.gr έψαξε, βρήκε, συγκέντρωσε και σας προτείνει τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσετε ένα χορταστικό burger, μια ζουμερή μπριζόλα και μεζέδες κατάλληλους για να συνοδεύσετε το κρασί ή το ούζο σας.
Burger Joint
Στο γευστικό χάρτης της Αθήνας προστέθηκαν δυο… κολασμένες γωνίες για τους λάτρεις των burgers που αναζητούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στη γεύση. Οι ιδιοκτήτες του Burger Joint, Γιώργος, Φάνης και Θανάσης Παπακώστας, με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια σε Νέα Υόρκη και Αθήνα αποφάσισαν το 2011 να μυήσουν την Ελλάδα στα μυστικά που συνθέτουν ένα καλό burger.
Αρχικά δημιούργησαν το Burger Joint στη Γλυφάδα, βασισμένο σε αμερικανικά γευστικά πρότυπα, για να ακολουθήσει το 2013 το κατάστημα στο Φάρο Ψυχικού. Στον βιομηχανικό και νεοϋορκέζικο χώρο, ετοιμάζονται ζουμερά χειροποίητα burgers από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκα homemade ψωμάκια, σάλτσες και vinaigrette με extra παρθένο ελαιόλαδο.
Στα best sellers, το Bacon Provolone burger και το all time classic Hangover Burger με τη γευστική μαγεία να επεκτείνεται στις πίτσες, στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τα wraps, τα λαχταριστά επιδόρπια και τα παγωτά. Μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε το New York Cheesecake, τα φοβερά milkshakes και τη σπιτική λεμονάδα!
Tip: Ο χώρος του Burger Joint είναι ιδανικός για όσους έχουν οικογένεια και παιδιά.
Καθημερινά: 12:00 – 03:00
Σολωμού Διονυσίου 4, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6712222
Site: www.burgerjoint.gr
Facebook: The Burger Joint (Νέο Ψυχικό)
Instagram : theburgerjoint
Steak House by Kiku
To Steak House by Kiku είναι το νέο εστιατόριο στο Ψυχικό και παράλληλα το νέο project του Kiku Group. Πρόκειται για μια νέα συνεργασία του Kiku με το κρεοπωλείο Carnicero που βασίζεται σε ένα μενού γεμάτο κρεατικά, ειδικών κοπών και διάφορα άλλα πιάτα που θα συναρπάσουν τους λάτρεις της κρεατοφαγίας.
Στο μενού πρωταγωνιστούν κρέατα από Αμερική, Λατινική Αμερική και Ευρώπη ενώ δεν λείπουν και νεαρά μοσχάρια Ελληνικής εκτροφής σε διάφορες κοπές ενώ οι ειδικοί του Carnicero πίσω από το πάγκο μπορούν να σας “μάθουν” τα πάντα για την εκτροφή τους, το πως μπορείτε να απολαύσετε κάθε κομμάτι του ζώου κλπ.
Δοκιμάστε το steak tartare που ετοιμάζεται μπροστά σας ενώ για τους πιο mainstream υπάρχουν και mini burgers σε τρεις εκδοχές ( με τυρί ρακλέτ που λιώνει στο στόμα και κέτσαπ τρούφας, με παντσέτα ή με ιταλικό πικάντικο τυρί moliterno).
Το μενού επίσης περιέχει και chateaubriand, short ribs, picanha και κρέατα ξηρής ωρίμανσης για τους μυημένους. Το κρέας συνοδεύουν εξαιρετικά οι τριπλοτηγανισμένες πατάτες, ο βουτυράτος πουρές αλλά και πλούσιες σαλάτες.
Δευτέρα – Σάββατο: 13:00 – 01:00
Κυριακή: 13:00 – 00:00
Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6776759
Site: steakhouse.gr
Facebook: Steak House by Kiku
Instagram: steakhousebykiku
Bluefield Burger
Η Νέα Υόρκη είναι πια κοντά μας. Ναι, καλά διαβάσατε. Η δημοφιλής αλυσίδα Burger στην Ν. Υόρκη τώρα έχει ανοίξει στην Αθήνα και συγκεκριμένα βρίσκεται στο Ψυχικό. Στο μικρό αυτό εστιατόριο αμερικάνικου στυλ με λιγοστά τραπέζια και διακόσμηση με θέμα την αγελάδα θα βρείτε τα καλύτερα burgers.
Και θα το καταλάβετε αυτό όταν δοκιμάσετε το Jack Daniels Sauce Burger ή για πιο ‘καυτερά’ γούστα το Best of the west burger. Η πρωτοτυπία συνεχίζεται με τα mini burgers που είναι μικρότερα σε μέγεθος αλλά εξίσου γευστικά.. Όλα αυτά δεν είναι τυχαία αφού το μπιφτέκι είναι 100% από νωπό μοσχαρίσιο κιμά και τα όλα τα υλικά φρέσκα κάθε μέρα. Ξεχάστε τα κλασσικά burgers που ξέρατε. Τα Bluefield Burger έφερε τη Νέα Υόρκη στο πιάτο σας.
Καθημερινά: 12:30 – 00:00
Αγγελοπούλου 3, Παλαιό Ψυχικό, Τ. 210 6777739
Facebook: Bluefield Burger Psychiko
Instagram: bluefield_burger_athens
Biftekakia & Souvlakia
Το καλύτερο ελληνικό φαγητό ήταν πάντα το σουβλάκι και κάποιος έπρεπε να του το αναγνωρίσει! Στο Biftekakia & Souvlakia του έδωσαν λοιπόν την προσοχή που του αξίζει, το έφτιαξαν με τα καλύτερα υλικά και το σερβίρουν όπως γίνεται καλύτερα.
Όσο πιο απλό είναι ένα φαγητό, τόσο πιο σημαντικά είναι τα υλικά του. Αυτό το έχουν μάθει καλά οι προμηθευτές τους, που τους φέρνουν καθημερινά τα πιο εκλεκτά κρέατα και τα πιο φρέσκα λαχανικά. Από το πως απαντούν στο τηλέφωνο μέχρι τη στάση του σερβιτόρου βρίσκονται όλες οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Η εξυπηρέτηση είναι η μισή ποιότητα που προσφέρουμε κάθε μέρα στους πελάτες μας.
Καθημερινά: 12:00 – 01:00
Λεωφόρος Κηφισίας 202, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6723910
Site: biftekakiasouvlakia.gr
Facebook: Biftekakia & Souvlakia
Instagram: biftekakia_souvlakia
Barabicu
Το grill – house στο Νέο Ψυχικό, έχοντας κλείσει έξι και πλέον χρόνια λειτουργίας, εξελίσσεται ευχάριστα ως σημείο αναφοράς του είδους με τις αδερφές Μπέσσυ και Τζίνα Τόγια άξιες συνεχιστές της οικογενειακής γαστρονομικής τους παράδοσης.
Ανάμεσα στα κορυφαία πιάτα του καταστήματος ξεχωρίσαμε τη δροσερή σαλάτα με μοσχαρίσιο τατάκι, άγρια ρόκα, σχοινόπρασσο, ραπανάκι και βινεγκρέτ τζίντζερ, όπως και τη μοσχαρίσια flap black angus ταλιάτα που συνοδεύεται από σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα. Ολοκληρώνοντας το γεύμα σας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ανεπανάληπτα churros τους που φυσικά συνοδεύονται από πηχτή ζεστή bitter σοκολάτα με τσίλι.
Τρίτη – Παρασκευή: 18:00 – 01:00
Σάββατο: 14:00 – 01:00
Κυριακή: 13:00 – 18:00
Δευτέρα: Κλειστά
25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6743874
Facebook: Barabicu
Instagram: barabicu_athens
Ανταίος
Στην καταπράσινη Πλατεία Ελευθερίας, ο Ανταίος μας προσφέρει φρεσκομαγειρεμένες γεύσεις ελληνικής κουζίνας, συνεχίζοντας την παράδοση από το 1995. Στην παραδοσιακή μονοκατοικία, στον χώρο που παλιότερα φιλοξενούσε το ομώνυμο σινεμά, το πεντανόστιμο μενού μπαίνει σε πρώτο πλάνο με προτάσεις για όλα τα γούστα. Θαλασσινά μεζεδάκια, σαγηνευτικά κρέατα σχάρας, δροσιστικές σαλάτες και μοναδικά πιάτα ημέρας συνθέτουν ένα καλειδοσκόπιο απαράμιλλων γεύσεων και γαστρονομικών θαυμάτων.
Λατρέψαμε το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος, παναρισμένο με καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο, τον φρέσκο μπακαλιάρο ψημένο στη σχάρα, τους απογειωμένους κολοκυθοκεφτέδες και τοματοκεφτέδες (μια αποκάλυψη!) Η κουζίνα του μεριμνά με ιδιαίτερη προσοχή για την ανεύρεση των πιο ποιοτικών πρώτων υλών, κάτι που μετουσιώνεται σε ξεχωριστά σπιτικά πιάτα.
Δευτέρα – Παρασκευή: 18:00 – 00:00
Σάββατο & Κυριακή: 12:00 – 00:00
Γεωργίου Δροσίνη 7, Νέο Ψυχικό, Τ. 210 6755493
Site: antaios-restaurant.gr
Facebook: Ανταίος Εστιατόριο – Μεζεδοπωλείο
Κρίθαμος
Το εστιατόριο Κρίθαμος στο Νέο Ψυχικό είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για μεσογειακή κουζίνα στα βόρεια προάστια. Ο Στυλιανός Κωνσταντινίδης, μετά από πολυετή πείρα σε εστιατόρια στην Αμερική και την Ελλάδα, δημιούργησε το εστιατόριο Κρίθαμος για να μας κάνει να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας, τόσο μέσα από τις γεύσεις όσο και από το περιβάλλον.
Ο προσεγμένος και άνετος χώρος του, με το ξύλο, το τζάκι και το άπλετο φως δημιουργεί οικεία και φιλόξενη αίσθηση για να απολαύσετε εξαιρετικά εδέσματα της μεσογειακής γαστρονομίας με πολλά τοπικά στοιχεία της Καρπάθου, τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη. Δοκιμάστε κότσι μοσχαρίσιο, παραδοσιακό οφτό Καρπάθου, χειροποίητες μακαρούνες από την Κάρπαθο, νησιώτικά ντολμαδάκια, ριζότο ημέρας, βουβαλίσιο μπιφτέκι και φρεσκότατα γλυκά.
Τρίτη – Παρασκευή: 15:00 – 00:00
Σάββατο: 14:00 – 00:00
Κυριακή: 12:00 – 18:00
Δευτέρα: Κλειστά
Μπουμπουλίνας 25, Ψυχικό, Τ. 210 6728790
Site: krithamos.gr
Facebook: Κρίθαμος
Instagram: krithamosrestaurant
Villa Dioskouri
Οι Διόσκουροι, το ιστορικό spot του Νέου Ψυχικού, ξαναγυρνούν στον χώρο τους, φέρνοντας μαζί τους όλη τη φήμη και τη μοναδικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν τη γνώση και την εξειδίκευση των Wolves of Kitchen στην κρεατοφαγία.
Ο χώρος έχει ανανεωθεί και λειτουργεί ως all day με προτάσεις για όλες τις ώρες που περιλαμβάνουν από σαλάτες, ορεκτικά και ζυμαρικά και ψάρια μέχρι μια μεγάλη ποικιλία κρεατοφαγικών επιλογών. Το μενού, που υπογράφει ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, περιλαμβάνει επίσης κρέατα ωρίμασης με κοπές που σιτεύονται από τους ίδιους για 45 μέρες ενώ σερβίρει πληθωρικό κυριακάτικο brunch.
Καθημερινά: 08:00 – 02:00
Site: villadioskouri.gr
Facebook: Villa Dioskouri Restaurant
Instagram: villadioskouri