ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ένα υπέροχο πιάτο: Φτιάξτε πικάντικες πέννες με χωριάτικο λουκάνικο!

Θα σας ενθουσιάσει!

Αγαπημένη συνήθεια τα ζυμαρικά που θα αγαπηθεί ακόμα περισσότερο όταν φτιάξετε αυτό το πιάτο.

AD: mytest

Υλικά

1 πακέτο (500γρ.) πέννες
½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (400γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, κομμένα σε κύβους
300γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες
λίγη ξερή ρίγανη
½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
200γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα: Καταβάλλονται σήμερα 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας!

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Prime time: Survivor – Τατουάζ – Μουντιάλ! Ποιος… τερμάτισε πρώτος;

Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και το τριμμένο τυρί.

Πηγή: olivemagazine.gr