Συνταγή: Ανάλαφρη και δροσερή κρέµα γιαουρτιού µε φρουτένια σος!

Ανάλαφρη και δροσερή κρέµα γιαουρτιού µε φρουτένια σος για το πιο γλυκό καλοκαίρι!
Μερίδες: 6 Χρόνος προετοιµασίας: 12΄ Χρόνος αναµονής: 2 ώρες Κόστος: € 7 Ευκολία: 5/5 Ταχύτητα: 3/5 Συντήρηση εντός ψυγείου: 4-5 ηµέρες
Υλικά
Για την κρέµα
400 γρ. Γιαούρτι ΦΑΓΕ Total 2%
200ml Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ
(35% λιπαρά), παγωµένη
120 γρ. ζάχαρη άχνη
Για τη σάλτσα
12 βερίκοκα
100ml γλυκό κρασί Μοσχάτο Σάµου
30 γρ. ζάχαρη καστανή
1 φύλλο αρµπαρόριζας µεγάλο
Διαδικασία
Φτιάξτε την κρέµα. Βάλτε στον κάδο του µίξερ την παγωµένη Κρέµα Γάλακτος ΦΑΓΕ και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα µε το εξάρτηµα σύρµα µέχρι να έχετε µια αφράτη σαντιγί. Προσθέστε κουταλιά κουταλιά το Γιαούρτι ΦΑΓΕ Total 2% και χτυπήστε ελαφρά να ενσωµατωθεί. Αποσύρετε από το µίξερ και βάλτε την κρέµα στο ψυγείο µέχρι να ετοιµάσετε τη σος.
Φτιάξτε τη σος. Πλύνετε τα βερίκοκα και κόψτε τα στη µέση, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Βάλτε τα σε µια µεσαία κατσαρόλα µαζί µε το κρασί, την αρµπαρόριζα και τη ζάχαρη, κλείστε το σκεύος µε το καπάκι του και αφήστε τα για 2 ώρες στο ψυγείο να µαριναριστούν. Κατόπιν, βγάλτε τα από το ψυγείο και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βράζοντας για 12’ µε ανοιχτό καπάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τα βερίκοκα µε τη σος να κρυώσουν.
Μοιράστε την κρέµα γιαουρτιού σε ατοµικά µπολ, περιχύστε µε τα βερίκοκα και τη σος και σερβίρετε.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ