Μια νόστιμη παραλλαγή: Υπέροχος μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες!

Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή του κλασικού μουσακά με την προσθήκη πράσων. Η συνταγή είναι από την περιοχή των Ιωαννίνων.
Υλικά
300γρ. χυλοπίτες χωριάτικες
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1 κιλό πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
400γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
3 αβγά
1/4 φλιτζανιού νερό
αλάτι, πιπέρι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Δρυμωνάκο! Η ιστορία που θέλει να εξαφανίσει!
Διαδικασία
Βράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις σουρώνετε και στρώνετε τις μισές σε λαδωμένο στενόμακρο ταψί. Τις πασπαλίζετε με το μισό κεφαλοτύρι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Γλέντι μέχρι τέλους στο Twitter! “Ένας είναι ο βασιλιάς της ατομικής ασυλίας”
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σοτάρετε τα πράσα στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε το νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Σουρώνετε τα πράσα και τα στρώνετε πάνω από τις χυλοπίτες.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο και το ρίχνετε πάνω από τα πράσα ώστε να καλυφθούν.
Σοτάρετε τον κιμά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Master Chef 2: Εξοργισμένος ο Κοντιζάς με κίνηση παίκτη μπροστά στις κάμερες! Του έβαλε τις φωνές (video)
Τον απλώνετε πάνω στο γιαούρτι και από πάνω απλώνετε τις υπόλοιπες χυλοπίτες. Χτυπάτε τα αβγά και το λιωμένο βούτυρο και ρίχνετε το μίγμα πάνω από τις χυλοπίτες. Τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά του.
Πηγή: olivemagazine.gr