ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας: Moσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο!

Η γάστρα δίνει εξαιρετικά ψητά, ζουμερά και με πλούσια γεύση, όπως αυτό το κρασάτο μοσχαράκι που μπορείτε να συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι.

AD: mytest

Υλικά

1.600γρ. μοσχαρίσια μάγουλα, χωρίς νεύρα και λίπος, σε κύβους
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές ροδέλες
750ml κρασί κόκκινο
60ml ξίδι από κόκκινα σταφύλια
800γρ. ντοματάκια (κονσέρβα)
55γρ. ζάχαρη καστανή
2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 φινόκιο, σε πολύ λεπτές φέτες
400γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μεγάλα κομμάτια
200γρ. μικρά μανιτάρια λευκά
6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι
αλάτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστροφή βόμβα στον ΣΚΑΙ! Η ανακοίνωση της παρουσιάστριας στα social media!

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζετε το κρέας στη γάστρα και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ελλάδα που… ξεχνά: “Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς!” Αποθεώθηκε στο συλλαλητήριο! (video)

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι με τα καρότα. Μόλις γυαλίσουν τα μεταφέρετε στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξίδι, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το φινόκιο. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Ανοίγετε τη γάστρα, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και ψήνετε χωρίς καπάκι για 45 λεπτά ακόμη.

Πηγή: olivemagazine.gr