Κέικ με πορτοκάλι και cream cheese!

Η ιδανική συνταγή για κέικ να φτιάξεις ένα μεσημέρι που βαριέσαι και θες να έχεις ένα γλυκό στο σπίτι. Επίσης ιδανική συνταγή για να καλέσεις φίλες στο σπίτι για τσάι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στο Survivor 2: Ο δεύτερος επώνυμος άντρας που μπαίνει στο παιχνίδι! Ο πιο περιζήτητος εργένης…
Kέικ πορτοκαλιού
1/2 κούπα βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
1/2 κούπες sour cream
1/4 της κούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
1 1/2 κούπες αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
Προθέρμανε τον φούρνο στους 108 βαθμούς. Βουτύρωσε το ταψί σου.
Χτύπησε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε ένα μεγάλο μπολ. Αν θες/έχεις να χρησιμοποιήσεις μίξερ ή αλλιώς με σύρμα.
Πρόσθεσε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και μετά την sour cream και τον χυμό. Χτύπησε για λίγο ακόμα.
Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 30-35 λεπτά.
Άφησε το κέικ να κρυώσει.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Κι όμως, η Στέλλα Μιζεράκη συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά του Ant1! Εσείς την θυμάστε;
Orange Cream Cheese Frosting
250 gr cream cheese
4 κουταλιές βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά βανίλια
1/3 της κούπας sour cream
Χτύπησε το τυρί με το βούτυρο.
Πρόσθεσε την άχνη, τον χυμό, τη βανίλια και την sour cream. Σκέπασε το μείγμα και βάλε το για 10 λεπτά στο ψυγείο. Μετά κάλυψε το πάνω μέρος του κέικ.
Πηγή:Savoirville