Φτιάξτο τώρα: Υπέροχη συνταγή για κορμό εκλέρ!

H ζύμη των σου ψημένη σαν κέικ και γεμισμένη με την κρέμα δίνει μια καινούρια έννοια στον όρο «εκλέρ».
20 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
125ml νερό
125ml γάλα πλήρες αγελαδινό
1 πρέζα αλάτι
5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
500ml γάλα πλήρες αγελαδινό
3 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους (60 γρ.)
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% περιεκτικότητα σε κακάο)
Φτιάξτε τη ζύµη. Βάλτε σε µια κατσαρόλα το βούτυρο, το νερό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρει βράση. Προσθέστε το αλεύρι και µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας σιλικόνης ανακατέψτε το µείγµα µέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώµατα της κατσαρόλας και να γίνει ζύµη. Βάλτε τη ζύµη στον κάδο του µίξερ και χτυπήστε τη σε χαµηλή ταχύτητα µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) για 5΄-10΄ µέχρι να πέσει η θερµοκρασία της. Χτυπήστε µε έναν αυγοδάρτη τα αυγά σε ένα µεταλλικό µπολ και προσθέστε τα σταδιακά στον κάδο συνεχίζοντας το χτύπηµα µέχρι η ζύµη να αποκτήσει γυαλιστερή υφή. Αδειάστε τη ζύµη σε µια µακρόστενη φόρµα για κέικ που έχετε αλείψει µε βούτυρο και ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα, στην προτελευταία σχάρα για 40΄-45΄. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τον κορµό να κρυώσει πριν τον ξεφορµάρετε και τον γεµίσετε.
Φτιάξτε τη γέµιση. Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα το γάλα και αφήστε να πάρει µια βράση. Σε ένα µπολ βάλτε τους κρόκους των αυγών, το αυγό και τη ζάχαρη. Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη χτυπήστε µέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε λίγο από το µείγµα της κατσαρόλας ώστε τα αυγά να πιάσουν σιγά σιγά τη θερµοκρασία του. Περάστε το µείγµα από σινουά (λεπτή σήτα) πίσω στην κατσαρόλα. Βράστε για 2΄-3΄σε χαµηλή φωτιά µέχρι να πήξει η κρέµα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την ψιλοκοµµένη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατέψτε να λιώσει και να ενσωµατωθεί και αφήστε την κρέµα να κρυώσει.Κατόπιν γεµίστε µε την κρέµα µια σακούλα ζαχαροπλαστικής µε κορνέ µε ίσια µύτη. Ξεφορµάρετε τον κορµό και γεµίστε τον µε κρέµα από το κάτω µέρος του κάνοντας τρύπες µε το κορνέ. Λιώστε τη σοκολάτα για την επικάλυψη σε µπεν µαρί και περιχύστε τον κορµό. Αφήστε τον να κρυώσει, κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ