Κοτόπουλο κάρι με κινεζικό τηγανητό ρύζι!

Θα την λατρέψετε!
Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στ Κοτόπουλο κάρι με κινεζικό τηγανητό ρύζι! Δείτε πως θα το φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.
Κοτόπουλο κάρι
Υλικά:
800 γρ στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια
1 πατάτα σε κυβάκια
2 κόκκινες πιπεριές σε ψιλά κυβάκια
2 κρεμμύδια σε χοντρά κυβάκια
2 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά πράσινη
3 σκ σκόρδο δε φετάκια
50γρ τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
2 κ.σ. κάρυ
λίγο αλάτι
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor – Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το σημερινό έπαθλο!
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά.
Βάζουμε στο φαγητό το κάρι, την τριμμένη ντομάτα, το γάλα καρύδας και το αλάτι. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με λίγο στιμένο λάιμ.
Κινεζικό τηγανητό ρύζι
Υλικά:
3 φλ ρύζι μαγειρεμένο
4 φέτες ζαμπόν
2 αυγά
1/2 φλ αρακάς
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. σόγια σος
λίγο λευκό πιπέρι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα δυο αυγά με λίγο αλατοπίπερο και τηγανίζουμε την ομελέτα. Μόλις κρυώσει την ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με λίγο ελαιόλαδο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ’ αυτή την απόφαση το 90% των χρηστών του Facebook θα μπει φυλακή!
Προσθέτουμε το ζαμπόν, τον αρακά, καθ το ρύζι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τη σόγια σος, το πιπέρι μ, το αλάτι και το αυγό. Σοτάρουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
Πηγή: faysbook.gr