Argentina: Κριτική γεύσης από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Το εστιατόριο Argentina επικεντρώνεται αποκλειστικά στο κρέας. Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη κι αν είσαι θαμώνας, ξέρεις ακριβώς ποιος είναι ο τρόπος για να απολαύσεις το καλύτερο μοσχαρίσιο ψητό κρέας. Αρχικά, παίρνεις τηλέφωνο το λιγότερο μία ώρα πριν, λες άτομα και ποια ώρα θέλεις να είναι έτοιμο το κρεατάκι σου. Από εκεί και πέρα, εμπιστευτείτε τα άτομα της Argentina, που κάνουν πολλά χρόνια τη δουλειά και ξέρουν πότε ακριβώς θα το ακουμπήσουν επάνω στην πυρακτωμένη σχάρα, για να αρχίσει σιγά σιγά να φλερτάρει συνεχώς με τη θερμή «ανάσα» του κάρβουνου . Φαίνεται ότι ο κανόνας της επιτυχίας της ζουμερής υπερμεγέθους μπριζόλας είναι η υπομονή του τεχνίτη ψήστη, ο οποίος έχει υπολογίσει με ακρίβεια το χρόνο και φυσικά, το πολύ αργό ψήσιμο. Κάθε τόσο η μπριζόλα σας, που καμιά φορά ξεπερνά τα 5 εκ. σε πάχος, αλλάζει πλευρά, ενώ ο ήχος από το αργό και ρυθμικό κροτάλισμα από το στάξιμο του λίπους καθώς κι η αλλαγή του χρώματος προς το ροδοκόκκινο μας λένε ότι σε λιγότερο από 10΄ τρώμε άριστης ποιότητας, τρυφερές, ζουμερές, και γευστικότατες μοσχαρίσιες μπριζόλες. Θα πείτε «σκέτο κρέας»; Όχι ακριβώς, μιας κι ο κατάλογος με τα συνοδευτικά μπορεί να είναι μικρός, αλλά φτιαγμένος με τέτοιο τρόπο ώστε τα πιάτα και οι «ουσίες» να προσδίδουν στο γεύμα μας μια θαυμαστή ισορροπία γεύσης: σαλάτα με τραγανό λάχανο, υπόπικρα βραστά ραδίκια, γλυκές τηγανητές πιπεριές, πατροπαράδοτες τηγανητές πατάτες και για την απογείωση της απόλαυσης home made τζατζίκι και φέτα λαδοριγανάτη -αν και προσωπικά ξετρελαίνομαι και με τα πιτάκια με την τραγανή κρούστα και τη γέμιση από κιμά. Πώς κλείνουμε; Απλά και γλυκά, γιατί εδώ είπαμε, δεν έχουμε αναπάντεχους γευστικούς πειραματισμούς : δροσερό υπόξινο γιαούρτι με μέλι ή γλυκό του κουταλιού.
Σημείωση: Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στον εξωτερικό χώρο.
Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά Τρ.-Παρ. από 18:00, Σάβ.-Κυρ. το μεσημέρι.
Argentina
Μπιτάκου 3, Καλέντζι, 19007, Μαραθώνας, τηλ. 22940 66476, 67827