ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η μυστική συνταγή της Μέρλιν Μονρόε για γεμιστή γαλοπούλα

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Η θρυλική Αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε, το απόλυτο sex symbol, της δεκαετίας του 1950, έκρυβε μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα. Με την ευκαιρία δες εδώ την περιβόητη διατροφή της θρυλικής σταρ.

AD: mytest

Μάλιστα, όσοι αρκετοί να μην το γνωρίζουν, όμως έχουν ανακαλυφθεί ποιήματα, προσωπικές επιστολές και γράμματα που έγραψε η ίδια και δεν εξέδωσε ποτέ. Όλο αυτό το υλικό, συγκεντρώθηκε και έγινε βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί με τον τίτλο Fragments: Poems, Intimate Notes, Letters.

Στο ίδιο, λοιπόν, βιβλίο υπάρχει και μια χειρόγραφη συνταγή της Μέρλιν Μονρόε για γεμιστή γαλοπούλα. Γραμμένη με μολύβι σε φύλλα από διαφημιστικό τετράδιο κάποιας ασφαλιστικής εταιρείας, το οποίο φαίνεται να κυκλοφόρησε το 1965, κατέγραψε τη συνταγή, με τα υλικά της και τα βασικά βήματα για την εκτέλεσή της.

Η συνταγή της Μέρλιν όπως ήταν γραμμένη

Υλικά

Για τη γέμιση:

  • Όχι σκόρδο
  • Προζύμι
  • 1 γαλλική μπαγκέτα, μουλιασμένη σε κρύο νερό, στραγγισμένη και τριμμένη
  • Εντόσθια κοτόπουλου (συκώτι-καρδιά), βρασμένα σε νερό για 5-10 λεπτά και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανού ή 4 σέλερι
  • ψιλοκομμένα, μαζί με λίγο δεντρολίβανο και τα παρακάτω: Θυμάρι, φύλλο δάφνης, ρίγανη, μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα.
  • 200-250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, στο τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα (χωρίς λάδι)
  • αναμεμειγμένος με 1 1/2 φλιτζ
  • σταφίδες (αφού πάρει χρώμα)
  • 1 φλιτζ. ξηρούς καρπούς σε κομμάτια (καρύδια, αράπικα φιστίκια, κάστανα)
  • 2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα

Για την προετοιμασία του πουλερικού

  • Αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, και απ’ έξω τη βουτυρώνουμε καλά
  • Γεμίζουμε το πουλερικό, το ράβουμε και το ψήνουμε στον φούρνο
  • Μισή ώρα ανά μισό κιλό, στους 180°C
  • Προσθέτουμε νερό αν εξατμίζονται τα υγρά κατά το ψήσιμο
  • Στα μισά του ψησίματος, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ξίδι
  • Προσθέτουμε περιμετρικά πατάτες, λευκά μανιτάρια κονσέρβας, φρέσκο αρακά και το ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά

Πηγή: olivemagazine.gr