ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Δυσωδία στο σαλόνι σας; Αντιμετωπίστε το με αυτό το φυσικό αποσμητικό χώρου

Θα χρειαστείτε μόνο λεμόνι και άλλα 2 υλικά

Πολλές φορές η συσσώρευση ποικίλων οσμών στο σπίτι δημιουργεί δυσωδία στο χώρο μας.

AD: mytest

Αν και αερίζουμε το σπίτι αρκετές φορές την ημέρα ή καταφεύγουμε ακόμα και στην αγορά αποσμητικών χώρου, το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό και η ενοχλητική οσμή παραμένει. Παράλληλα, δείτε πως θα διατηρήσετε φρέσκα και αστραφτερά τα λευκά σας σεντόνια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το καταπολεμήσετε; Να φτιάξετε το δικό σας φυσικό αποσμητικό χώρου με αγνά υλικά που θα διώξουν μια και καλή τη δυσωδία.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φλούδες λεμονιού, ξυλάκια κανέλας και γαρύφαλλο.

Αφού αναμείξουμε τα υλικά σε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας, γεμίζουμε με νερό, και τοποθετούμε το βαζάκι μέσα σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Σιγοβράζουμε το αρωματικό μας και όταν βράσει καλά και βγάζει ατμούς, το βγάζουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε δίπλα σε ένα παράθυρο ή όπου θέλουμε να μυρίσει το υπέροχο άρωμα.

Μαγειρέψτε με αυτό το τρόπο το ρύζι σας και δεν θα χάσετε

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι μία απλή υπόθεση, καθώς παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, όπως ο χρόνος βρασίματος και τα υλικά που χρησιμοποιούμε.

Το τέλειο σπυρωτό πιλάφι

  • Για σπυρωτό πιλάφι, χρησιμοποιήστε ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι αλλά πριν το βράσιμο, μουλιάστε το ρύζι σε κρύο νερό για 30′ με 1 ώρα.
  • Ξεπλύνετε το ρύζι πολύ καλά μέσα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι να μη βγαίνει το νερό λευκό από άμυλο.
  • Για πιο σπυρωτό ρύζι, στύψτε χυμό λεμονιού πάνω στο πλυμένο ρύζι και κάντε το πιλάφι σας ακόμα πιο σπυρωτό.
  • Μπορείτε επίσης να σοτάρετε το ρύζι σε λάδι ή βούτυρο κι έτσι να αδιαβροχοποιηθεί ο κόκκος και να μείνει το ρύζι σπυρωτό. Μετά, προσθέτετε νερό ή ζωμό στη σωστή αναλογία.