Λερίτικη τυρόπιτα με γιαούρτι, 2 τυριά και κανέλα έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ

Παραδοσιακή δωδεκανησιακή συνταγή
AD: mytest
Παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Λέρο με γιαούρτι, μυζήθρα και λερίτικο τυρί. Μία συνταγή που είναι δημοφιλής στα Δωδεκάνησα και η γεύση της είναι αμίμητη. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πελοποννησιακή παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα, μυζήθρα και γάλα.
Υλικά
Για το ζυμάρι
- 1 γιαούρτι
- 1 βούτυρο
- 1 φαρινάπ
- 1 κ.γ ζάχαρη
Για την γέμιση
- 1 μυζήθρα φρέσκια
- 1 τυρί φρέσκο Λέρου
- 4 αυγά ολόκληρα
- 4 αυγά μόνο τον κρόκο
- Μοσχοκάρυδο
- Δυόσμο
- 1 κ.γ κανέλα
- 1 κ.σ ζάχαρη
- Αλάτι
- 2 αυγά χτυπημένα για από πάνω
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μυζηθροτύρα,βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά για την γέμιση
ανακατεύουμε καλά δοκιμάζουμε για αλάτι,και κλείνουμε με μεμβράνη. - Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι μας βάζουμε στον κάδο με γάντζο το βούτυρο με το γιαούρτι, χτυπάμε 5 λεπτά, βάζουμε ζάχαρη ή αν θέλουμε λίγο αλατάκι για αλμυρή ζύμη,ρίχνουμε αλεύρι μέχρι μια γίνει μαλακιά η ζύμη να μην κολλάει, αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και πλάθουμε ζυμαράκια για φόρμες η φτιάχνουμε κανονικές τυροπιτούλες σε σχήμα μισοφέγγαρο.
- Για τις φόρμες πάνω από την γέμιση μας αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και κανέλα.
- Ψήνουμε στους 200 και μόλις ροδίσουν καλά τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.