ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Έτοιμη για φάγωμα σε λιγότερο από 1 ώρα: Συνταγή για τυρόπιτα με 4 τυριά – Το μυστικό της νοστιμιάς βρίσκεται σε μία κίνηση

Η πίτα που θα λατρέψουν όλοι

Πεντανόστιμη και εύκολη τυρόπιτα με τέσσερα τυριά, ιδανική και για όλες τις ώρες της ημέρας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για τυρόπιτα στο τηγάνι που μοιάζει με ομελέτα.

AD: mytest

Υλικά

  • 150γρ. φέτα
  • 500γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. γραβιέρα
  • 150γρ. μανούρι
  • 4 αβγά
  • 5-6 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβετε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το μανούρι. Προσθέτετε τα δύο αβγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με ένα πιρούνι.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC-180oC. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε τα φύλλα ένα-ένα, λαδώνοντας τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά τους σκεύους. Απλώνετε τη γέμιση ομοιόμορφα και φέρνετε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
  • Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με ελαιόλαδο και κλείνετε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
  • Χτυπάτε το γάλα με τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνετε στην πίτα. Αφήνετε για 10 λεπτά να απορροφηθεί το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Πηγή: olivemagazine.gr

Έτοιμη σε 5′: Πανεύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με ψωμί του τοστ και 2 τυριά

Μία συνταγή για τυρόπιτα με ψωμί του τοστ που θα σε εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά της! Με την ευκαιρία, δείτε τα μυστικά για καραμέλωμα στο κόκκινο κρέας.

Λαχταριστές, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, δύσκολες και άλλες μπελαλίδικες, οι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης και πρωταγωνιστές των οικογενειακών τραπεζιών.

Μικροί και μεγάλοι τις λατρεύουν, αναζητούμε διαρκώς νέες συνταγές και όταν ανακαλύπτουμε κάποια εύκολη, που να μη θέλει πολλά-πολλά, τότε αυτή μπαίνει αυτόματα στη λίστα με τις αγαπημένες μας.

Εμείς βρήκαμε στη σελίδα της σεφ Ελένης Ψυχούλη στο instagram την πιο απλή συνταγή για τυρόπιτα που μπορείς να φανταστείς. Με ψωμί του τοστ αντί για φύλλο, αυτή η λαχταριστή πίτα θα είναι έτοιμη στυ πι και φι και θα σε εκπλήξει με την πλούσια γεύση της.

Υλικά

  • 14 φέτες ψωμί του τοστ
  • 80 γρ. Βούτυρο γάλακτος
  • 1 συσκευασία σκληρό τυρί
  • 150 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 3 αβγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1/2 συσκευασία φρέσκο τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε με φέτες ψωμιού. Τις αλείφουμε με βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε τα τυριά, με το τυρί κρέμα.
  • Χτυπάμε το γάλα με τα αβγά.
  • Απλώνουμε τα τυριά πάνω στο ψωμί, κρατώντας μια ποσότητα για την επιφάνεια.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και το αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  • Απλώνουμε στην επιφάνεια τα τυριά που έμειναν.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.