ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΠΙΤΙ

Σκόρδο στα μπιφτέκια; Ο λόγος που δεν πρέπει να βάλετε ποτέ ξανά

Διαβάστε και θα αλλάξετε την συνήθεια αυτή

Τα μπιφτέκια είναι ένα γεύμα που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και έχουν άπειρες παραλλαγές και τρόπους ψησίματος. Δεν είναι λίγες όμως οι φορές μπορεί να κάνουμε κάποιο λάθος κατά την παρασκευή τους, τρανό παράδειγμα πως πολλές φορές χρησιμοποιούμε φρυγανιά για το ζύμωμα τους, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να το ξανακάνετε. 

AD: mytest

Ένα ακόμη συχνό λάθος που κάνουμε και για τους περισσότερους είναι πλέον συνήθεια είναι η προσθήκη σκόρδου. Γιατί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λάθος; Γενικά έχουμε το κακό συνήθειο να μπλέκουμε μεταξύ τους συνταγές, για να τα ξεμπερδέψουμε λοιπόν.

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο απλά πιάτα γι’ αυτό και δεν υπάρχει λόγος να τα υπερφορτώνουμε με έξτρα υλικά. Στην ουσία το μόνο που χρειάζονται είναι ψωμί, μπαχαρικά και λάδι σε αντίθεση με τα κεφτεδάκια που είναι ένα πιο “βαρύ” φαγητό και εκεί μπορούμε και επιβάλλεται να προσθέσουμε τόσο σκόρδο όσο και μαϊντανό

Μπιφτέκια… αλλιώς – Μέγα κόλπο με την τρύπα στον κίμα πριν το τηγάνισμα!

Μπιφτέκι: Το μπέργκερ είναι από τα πιο εύκολα και αγαπητά φαγητά. Σε όλους αρέσει το ζουμερό μπιφτέκι συνοδευμένο από λιωμένο τυρί μέσα σε καλοψημένα ψωμάκια. Μερικές φορές όμως χρειαζόμαστε μια αλλαγή στην συνταγή μας, ακόμα και στα αγαπημένα μας πιάτα.

Ο Dave Hax μας δείχνει έναν απλό τρόπο, κάνοντας απλά μια τρύπα στην μέση του μπιφτεκιού και προσθέτοντας ένα υλικό. Παράλληλα σας προτείνουμε να φτιάξετε και τυροπιτάκια καραντίνας μια εύκολη και νόστιμη συνταγή στο τσακ μπαμ.

Δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς αυτό το λαχταριστό μπέργκερ

Υλικά

  • μισό κιλό κιμά
  • κόλιαντρο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. Λάδι
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
  • Πάρτε λίγο κιμά και ζυμώστε ένα μπιφτέκι.
  • Στην συνέχεια πάρτε ένα μικρό ποτήρι και χρησιμοποιήστε το για να ανοίξετε μια τρύπα στο κέντρο του μπιφτεκιού.
  • Προσέξτε το «δαχτυλίδι» να είναι αρκετά χοντρό, ώστε να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα.
  • Το επόμενο βήμα θα απογειώσει το μπέργκερ σας.
  • Δείτε στο βίντεο τι κάνει ο Dave Hax και πώς να ετοιμάσετε το ολόκληρο το μπέργκερ.

Credit: tiphero.com

Μόλις δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή θα τρως μπιφτέκια κάθε μέρα!

Μπιφτέκια: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε μπιφτέκια. Παρόλο που μπορείτε να τα μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε. Μια πανεύκολη συνταγή για μπιφτέκια που σίγουρα θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια συνταγή για φανταστική τυρόπιτα express.

Θα χρειαστείτε:

  • Ρολό κιμά
  • 900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κούπα φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 2 κ.γ σκόνη σκόρδου
  • 2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό
  • 1 κ.γ αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλι

Επικάλυψη

  • 2 κ.σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ μουστάρδα
  • 1/3 κούπας κέτσαπ

    Πατάτες

    • 1.3 κιλά πατάτες
    • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
    • 1 κούπα από πλήρες γάλα και ελαφριά κρέμα γάλακτος
    • 4 κ.σ βούτυρο
    • 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
    • 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Οδηγίες:

    • Πάρτε τις πατάτες, καθαρίστε τις, κόψτε τις στα τέσσερα και βάλτε τις ομοιόμορφα στον πάτο της γάστρας. Ρίξτε και τον ζωμό και βάλτε από πάνω την σχάρα της γάστρας με τρόπο ώστε να κάθεται καλά. 
    • Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά τα συστατικά του ρολού. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, δώστε του το επιθυμητό σχήμα και βάλτε το μέσα σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το πάνω στην σχάρα και κλείστε το καπάκι.
    • Ανάψτε την ηλεκτρική γάστρα για 20 μ 25 λεπτά. Μετά, αφήστε τον ατμό να βγει και δείτε την θερμοκρασία του ρολού. Πρέπει να είναι 155 βαθμούς εσωτερικά.
    • Μετά, βγάλτε το ρολό από την γάστρα και βάλτε το σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα συστατικά της επικάλυψης και απλώστε την πάνω στο ρολό. Βάλτε το στην γάστρα για 3 με 4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
    • Tέλος, κάντε πουρέ τις πατάτες και κόψτε σε μερίδες το ρολό.
    • Εάν δεν έχετε ηλεκτρική γάστρα, μπορείτε να κάνετε την ίδια συνταγή στον φούρνο σας, απλά πρέπει να ρυθμίσετε κατάλληλα την θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος.