ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσιστικό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ για την Πρωτομαγιά

Ό,τι πρέπει για μετά το γεύμα!

Σήμερα Πρωτομαγιά θα φτιάξουμε ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ. Είναι τέλειο για εκείνους κι εκείνες που τους αρέσουν οι φρουτώδεις γεύσεις. Παράλληλα, σας προτείνουμε σοκολασμένη συνταγή με παντεσπάνι και σοκολατένια σαντιγί για Πρωτομαγιά.

AD: mytest

Υλικά

  • Ροδάκινα 1 κομπόστα (6 ροδάκινα) 825 γραμμάρια
  • Για την κρέμα
  • Κρεμα Ζαχαροπλαστικης 1 μπαβαρουάζ
  • Γάλα Φρέσκο 500ml

Για την βάση

  • Μπισκότα 1 πακέτο πτι μπερ
  • Βούτυρο 1/2 κούπα (100 γραμμάρια)

Για το ζελέ

  • Ζελέ 2 φακελάκια ανανά (2×100 γραμμάρια)
  • Νερό 450 γραμμάρια περίπου ζεστό
  • Νερό 450 γραμμάρια περίπου κρύο

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για το δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ:

Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας το ζελέ ανανά. Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη από τα φακελάκια. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφού λιώσει η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το ζελέ στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να κρυώσει και όχι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Όσο κρυώνει το ζελέ στο ψυγείο κάνουμε τα μπισκότα πτι μπερ σκόνη στο μούλτι. Αφού τα μπισκότα μας είναι έτοιμα προσθέτουμε στο μούλτι και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο με το μούλτι μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο από τα μπισκότα.

Αφού η βάση μας είναι έτοιμη παίρνουμε ένα πυρέξ 24×30 και στρώνουμε εκεί ομοιόμορφα το μείγμα με τα μπισκότα για την βάση του γλυκού μας. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα, αδειάζοντας στον κάδο του μίξερ την σκόνη της κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα το μείγμα.

Αφού γίνει κρέμα με μία κουτάλα για την σούπα, βάζουμε στην κρέμα μας το μισό και λίγο λιγότερο από το κρύο ζελέ ανανά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού η κρέμα είναι έτοιμη την αδειάζουμε στο πυρέξ και βάζουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα.

Αφού παγώσει καλά η κρέμα βάζουμε με την σειρά και με προσοχή τα ροδάκινα κομπόστα πάνω από την κρέμα. Στην συνέχεια με προσοχή αδειάζουμε τον υπόλοιπο ζελέ ανανά και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει τελείως το ζελέ.