Με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι: Γλυκό ψυγείου με γάλα, ζάχαρη, ψωμί του τοστ και 2 ακόμα υλικά

Η πιο απλή συνταγή για καλοκαιρινό επιδόρπιο
Ένα από τα καλύτερα και πιο λαχταριστά γλυκά ψυγείου ειδικά για το καλοκαίρι. Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για την προετοιμασία του. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη.
Υλικά
Σιρόπι ζάχαρης
1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο, 1 κουταλάκι του γλυκού νερό από άνθη πορτοκαλιάς
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
90 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι
2 βανιλίνες
40 γρ. βούτυρο
Φρυγανισμένο ψωμί του τοστ
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζάχαρης, και το ρίχνουμε πάνω από το ψωμί.
Για την κρεμα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάορ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να βράσουν.
- Μόλις βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τις βανιλίνες, το βούτυρο και ανακατεύουμε
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφαπτεται της κρεμας και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Μετα χτυπάμε την κρέμα με ραβδομπλέντερ, την απλώνουμε πάνω ψωμια του τοστ και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το διακοσμούμε με φιστίκια και το βάζουμε στο ψυγείο.
Το γλυκό «αντίδοτο» στον καύσωνα: Παγωτό με μπανάνα, ζαχαρούχο γάλα και 2 ακόμα υλικά έτοιμο στο τσακ μπαμ
Το καλοκαίρι βρίσκεται στο απόγειό του με τον καύσωνα να καραδοκεί. Πόσοι δεν αποζητούν μέσα στην ημέρα ένα δροσερό γλυκό ψυγείου, μία γρανίτα ή ακόμα καλύτερα ένα παγωτό; Με την ευκαιρία, δείτε το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά.
Η απάντηση είναι όλοι και για να μην μας τρώνε οι αποστάσεις πέρα δόθε για να προμηθευόμαστε, υπάρχει μία σπιτική συνταγή για παγωτό μπανάνα που θα λατρέψετε όλοι και ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά.
Υλικά
- 4-5 μέτριες, ώριμες μπανάνες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί. Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ και τις ρίχνετε στη σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει.
- Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλες δύο φορές. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί το παγωτό τελείως.