ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουβλάκια κοτόπουλου με πατάτες τηγανητές στο Air fryer: Θεσπέσια και έτοιμα σε χρόνο dt

Μούρλια!

Ο αγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης προτείνει να φτιάξουμε με εύκολο τρόπο λαχταριστά σουβλάκια κοτόπουλου με πατάτες τηγανητές στο air fryer! Ένα τέλειο κυρίως πιάτο, ιδανικό για όσους έχουν φριτέζα αέρος!

AD: mytest

Με την ευκαιρία, δοκιμάστε μουσακάς με κιμά και μπεσαμέλ στο Air fryer

Ας δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε σουβλάκια κοτόπουλου με πατάτες τηγανητές στο Air fryer

Συνταγή

Για τα σουβλάκια

  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμός λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • ½ κ.γ. μπούκοβο, καυτερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σος

  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 100 γρ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας

Για το σερβίρισμα

  • 2 πίτες για σουβλάκι, κομμένες στα 4
  • ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ρίγανη, αποξηραμένη
  • λεμόνι, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα σουβλάκια

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους πάχους 3 εκ. και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε τετράγωνα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να μαριναριστούν καλά το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C.
  • Περνάμε σε 5 ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ τα κομμάτια κοτόπουλου, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, και τα τοποθετούμε στον κάδο. 
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά, αναποδογυρίζουμε τα σουβλάκια και ψήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.

Για τις πατάτες

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τις πατάτες στον κάδο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας ανά 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και ψηθούν.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από τη φριτέζα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σος

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ και τη σάλτσα σόγιας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Για το σερβίρισμα

  • Μεταφέρουμε τα σουβλάκια και τις πατάτες σε μια πιατέλα και σερβίρουμε με τη σος, πίτες για σουβλάκια, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη και φέτες λεμονιού.