Απίστευτη συνταγή για vegan μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Μια ιταλική must try συνταγή
Αγαπάτε τα μακαρόνια και ψάχνετε να βρείτε μια πεντανόστιμη vegan συνταγή για να απολαύσετε;
AD: mytest
Είστε στο σωστό σημείο!
Δείτε επίσης: Δε θα χάσετε: Νηστίσιμα μακαρόνια με σάλτσα ταραμά
Η vegan μακαρονάδα με κιμά μανιταριών, χωρίς γλουτένη με περίπου 478 θερμίδες ανα μερίδα, έχει ερθει να κλέψει τις καρδιές σας.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια
- 500 γρ. πορτομπέλο μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά το νερό, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σπαγγέτι, βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κάθετες φέτες, προσέχοντας να μην είναι πολύ λεπτοκομμένες γιατί θα μικρύνουν όταν τις σοτάρουμε και θα χαθούν μέσα στη σάλτσα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να εξατμιστούν όλα τους τα υγρά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Στα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα σπαγγέτι το κιμά μανιταριών, πασπαλίζοντας με τυρί της επιλογής μας.
Για το σερβίρισμα: vegan τυρί τριμμένο
Tip για το μαγείρεμα των μανιταριών: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι είδος μανιτάρια μας αρέσουν καλύτερα. Προσοχή όμως στο σοτάρισμα των μανιταριών. Θέλουμε να εξατμιστούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε τον πελτέ.
Πηγή: giorgostsoulis.gr