Θα «τρελαθεί» ο ουρανίσκος σου: Τυρόπιτα με φέτα και γαλοπούλα

Μούρλια συνταγή
Δεν υπάρχει καλύτερο κολατσιό, μεσημεριανό και ταυτόχρονα βραδινό από την τυρόπιτα. Ειδικά η συγκεκριμένη συνταγή με φέτα, κασέρι και γαλοπούλα θα σε αφήσει με «το στόμα ανοιχτό». Με την ευκαιρία δείτε Από τα χεράκια της γιαγιάς: Η μυστική συνταγή για «κολασμένη» τυρόπιτα
AD: mytest
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
- 170 γρ. Ηλιέλαιο
- 200 φτ. Στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.γ. μπέικιν παουτερ
- 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
- 50 γρ. Τυρί σκληρό που λιώνει
- Αλατοπίπερο
Για τη γέμιση:
- 300 γρ. Φέτα θρυμματισμενη
- 300 γρ. Τυρί Regado τριμμένο
- 3 μεγάλες φέτες γαλοπούλα φουαντρε (προαιρετικά)
- 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
- Σουσάμι
- Παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200’C βαθμούς.
- Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης εκτός το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
- Ανακατεύουμε τα τυριά σε ένα μπολ.
- Παίρνουμε ένα ταψί μέτριο στρογγυλό και το βουτυρώνουμε.
- Προσθέτουμε τη μισή ζύμη και απλώνουμε με τα χέρια μας μέχρι τις άκρες.
- Προσθέτουμε τα τυριά και από πάνω σε κομματάκια τη γαλοπούλα φουαντρε.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο όσο το ταψί μας με το υπόλοιπο ζυμαράκι με τον πλάστη πάνω σε χαρτί ψησίματος και το προσθέτουμε πάνω στη γέμιση.
- Ταιριάζουμε με τα χέρια μας να είναι ομοιόμορφο και χαράζουμε σε Τρίγωνα.
- Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα και προσθέτουμε σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε για 30′-40′ περίπου λεπτά Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Έτοιμη να τη γευτείς!!