ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θα «τρελαθεί» ο ουρανίσκος σου: Τυρόπιτα με φέτα και γαλοπούλα

Μούρλια συνταγή

Δεν υπάρχει καλύτερο κολατσιό, μεσημεριανό και ταυτόχρονα βραδινό από την τυρόπιτα. Ειδικά η συγκεκριμένη συνταγή με φέτα, κασέρι και γαλοπούλα θα σε αφήσει με «το στόμα ανοιχτό». Με την ευκαιρία δείτε Από τα χεράκια της γιαγιάς: Η μυστική συνταγή για «κολασμένη» τυρόπιτα

AD: mytest

Υλικά 

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Βούτυρο λιωμένο
  • 170 γρ. Ηλιέλαιο
  • 200 φτ. Στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν παουτερ
  • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 50 γρ. Τυρί σκληρό που λιώνει
  • Αλατοπίπερο

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. Φέτα θρυμματισμενη
  • 300 γρ. Τυρί Regado τριμμένο
  • 3 μεγάλες φέτες γαλοπούλα φουαντρε (προαιρετικά)
  • 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
  • Σουσάμι
  • Παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200’C βαθμούς.
  • Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης εκτός το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια μαριζ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
  • Ανακατεύουμε τα τυριά σε ένα μπολ.
  • Παίρνουμε ένα ταψί μέτριο στρογγυλό και το βουτυρώνουμε.
  • Προσθέτουμε τη μισή ζύμη και απλώνουμε με τα χέρια μας μέχρι τις άκρες.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και από πάνω σε κομματάκια τη γαλοπούλα φουαντρε.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο όσο το ταψί μας με το υπόλοιπο ζυμαράκι με τον πλάστη πάνω σε χαρτί ψησίματος και το προσθέτουμε πάνω στη γέμιση.
  • Ταιριάζουμε με τα χέρια μας να είναι ομοιόμορφο και χαράζουμε σε Τρίγωνα.
  • Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό ή γάλα και προσθέτουμε σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
  • Ψήνουμε για 30′-40′ περίπου λεπτά Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Έτοιμη να τη γευτείς!!