ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η «φτωχή» αλλά πεντανόστιμη σάλτσα των ζυμαρικών: Μακαρόνια με σκόρδο όπως δεν τα φανταζόσουν

Ιταλική απόλαυση!

Μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου ή όπως τη λένε οι Ιταλοί, Aglio e Olio, δηλαδή λάδι σε συνδυασμό με την έντονη γεύση του σκόρδου. Με την ευκαιρία δείτε Σε χρόνο ρεκόρ και πανεύκολη: Μακαρονάδα με τόνο και κάππαρη

AD: mytest

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 3 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1/4 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100-150 ml νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με καλά αλατισμένο νερό και βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του έβρασαν.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο, το σκόρδο και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, τα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: GIORGOSTSOULIS