Ακαταμάχητη γεύση: Τυρόπιτα σουφλέ με φρέσκο δυόσμο

Θα τρελαθείτε πριν καν δοκιμάσετε
Η τυρόπιτα είναι αν μη τι άλλο η πιο αγαπημένη πίτα όλων των εποχών. Από μικρούς μέχρι μεγάλους, όλοι θέλουν να γεύονται αυτό το κολασμένο συνδυασμό.
AD: mytest
Με την ευκαιρία δείτε: Έτοιμη στο λεπτό: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γρ τυρί φέτα
- 250 γρ κεφαλογραβιέρα
- 5 αυγά
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- ελαιόλαδο
- σουσάμι
- παπαρουνόσπορος
- 2-3 κ.σ φρυγανιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ξανά χτυπάμε.
- Τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά. Τη φέτα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια, την κεφαλογραβιέρα στο χοντρό τρίφτη
- Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
- Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε τη φρυγανιά έτσι ώστε να τραβήξει τα υγρά της πίτας και να γίνει κρατσανιστή η βάση.
- Στρώνουμε 3 φύλλα στη βάση ραντίζοντας τα με λίγο ελαιόλαδο το καθένα.
- Ρίχνουμε τη φέτα μετά ξανά άλλα 2 φύλλα και μετά τη κεφαλογραβιέρα με το δυόσμο.
- Συνεχίζουμε με αυτή τη σειρά και κρατάμε 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
- Κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών
- Περιμένουμε 15 λεπτά να απορροφηθεί από τα φύλλα.
- Μετά ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.