ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακαταμάχητη γεύση: Τυρόπιτα σουφλέ με φρέσκο δυόσμο

Θα τρελαθείτε πριν καν δοκιμάσετε

Η τυρόπιτα είναι αν μη τι άλλο η πιο αγαπημένη πίτα όλων των εποχών. Από μικρούς μέχρι μεγάλους, όλοι θέλουν να γεύονται αυτό το κολασμένο συνδυασμό.

AD: mytest

Με την ευκαιρία δείτε: Έτοιμη στο λεπτό: Η πιο νόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 250 γρ κεφαλογραβιέρα
  • 5 αυγά
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι
  • παπαρουνόσπορος
  • 2-3 κ.σ φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ξανά χτυπάμε.
  • Τρίβουμε σε ένα μπολ τα τυριά. Τη φέτα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια, την κεφαλογραβιέρα στο χοντρό τρίφτη
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
  • Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε τη φρυγανιά έτσι ώστε να τραβήξει τα υγρά της πίτας και να γίνει κρατσανιστή η βάση.
  • Στρώνουμε 3 φύλλα στη βάση ραντίζοντας τα με λίγο ελαιόλαδο το καθένα.
  • Ρίχνουμε τη φέτα μετά ξανά άλλα 2 φύλλα και μετά τη κεφαλογραβιέρα με το δυόσμο.
  • Συνεχίζουμε με αυτή τη σειρά και κρατάμε 3 φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα.
  • Κόβουμε τη πίτα σε κομμάτια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών
  • Περιμένουμε 15 λεπτά να απορροφηθεί από τα φύλλα.
  • Μετά ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.