ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ μπανάνας: Ιδανικό για διατροφή και νηστεία – Εξαιρετική επιλογή και για τους vegan

Όχι μόνο σε χορταίνει αλλά και δε παχαίνει

Το καλύτερο κέικ μπανάνας είναι vegan. Με το ιδιαίτερο άρωμα που παίρνει από το αλεύρι ολικής και την έντονη γεύση μπανάνας, είναι το πιο εύκολο και γρήγορο κέικ που θα γίνει γρήγορα το αγαπημένο σας. Τώρα ξέρετε τι θα κάνετε όλες τις παραγινωμένες μπανάνες σας που κάθονται στον πάγκο της κουζίνας.

AD: mytest

Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς τυρί

Υλικά

  • 4 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες (480γρ. περίπου) , πολτοποιημένες καλά με ένα πιρούνι
  • 330γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 300γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, εάν δεν είστε vegan)
  • 3 ½ κουταλιές λάδι καρύδας ή ένα πολύ απαλό ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λικέρ καφέ (ή κονιάκ, ή μαύρο ρούμι, ή χυμό πορτοκαλιού, ή γάλα αμυγδάλου)
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 160γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
  • 1 μπανάνα κομμένη στην μέση, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τις μπανάνες, το μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, το λικέρ και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν .
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 25Χ11εκ. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε την κομμένη μπανάνα πάνω στο μείγμα.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι ότου να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και αυτή να βγαίνει καθαρή.
  • Τοποθετούμε την φόρμα σε σχάρα και αφήνουμε 10 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε το κέικ με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.