ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με κάρυ: Η πιο νόστιμη συνταγή της ασιατικής κουζίνας

Μάθετε τα μυστικά...

Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το κοτόπουλο με κάρυ είναι η πιο εύκολη ασιατική συνταγή που μάλλον ψάχνατε. Μετά το κοτόπουλο με κάρυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό το μπισκοτογλυκό που θα σβήσει την ένταση του προηγούμενου πιάτου.

AD: mytest

Κοτόπουλο με κάρυ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για το κοτόπουλο με κάρυ

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κίτρινη κολοκύθα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 250 γρ. μπρόκολο
  • 2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
  • 400 γρ. γάλα καρύδας
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Για το σερβίρισμα

  • Lime
  • Ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

  • Για το κοτόπουλο με κάρυ, ψιλοκόβουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μέρος του κοτόπουλου σας αρέσει.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  • Κόβουμε την πατάτα και την κολοκύθα σε καρέ.
  • Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές μπουκές.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά από όλες τις πλευρές, σχεδόν να μισοψηθεί.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα για 3 -4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και lime.

Πηγή: argiro.gr