Κοτόπουλο με κάρυ: Η πιο νόστιμη συνταγή της ασιατικής κουζίνας

Μάθετε τα μυστικά...
Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με κάρυ προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Το κοτόπουλο με κάρυ είναι η πιο εύκολη ασιατική συνταγή που μάλλον ψάχνατε. Μετά το κοτόπουλο με κάρυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτό το μπισκοτογλυκό που θα σβήσει την ένταση του προηγούμενου πιάτου.
AD: mytest
Κοτόπουλο με κάρυ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
Για το κοτόπουλο με κάρυ
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
- 5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 250 γρ. κίτρινη κολοκύθα
- 1 γλυκοπατάτα
- 250 γρ. μπρόκολο
- 2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
- 400 γρ. γάλα καρύδας
- 1/2 φλ. ζωμό κότας
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
Για το σερβίρισμα
- Lime
- Ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
- Για το κοτόπουλο με κάρυ, ψιλοκόβουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μέρος του κοτόπουλου σας αρέσει.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε την πατάτα και την κολοκύθα σε καρέ.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές μπουκές.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά ροδίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 – 7 λεπτά από όλες τις πλευρές, σχεδόν να μισοψηθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα για 3 -4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα, την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα καρύδας.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
- Σβήνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και lime.
Πηγή: argiro.gr