ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και πανδαισία τυριών

Γεύση από άλλο πλανήτη

Οι διακοπές του καλοκαιριού αρχίζουν να τελειώνουν και ξεκινά η περιόδος του σχολείου και της δουλειάς. Για αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για το κολατσιό που θα έχουμε μαζί μας. Δεν είναι άλλο από την τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας. Τη λατρεύουν μικροί – μεγάλοι. Χορταστική και πεντανόστιμη. Αν ωστόσο δε σου αρέσει το φύλλο δες αυτή τη συνταγή με πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με σουσάμι και μοσχοκάρυδο

AD: mytest

Υλικά

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 350 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ) γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ την γραβιέρα και την φέτα μαζί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα δύο αυγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε καλά ρίχνοντας παράλληλα και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο.
  • Αλείφουμε καλά το ταψί με βούτυρο με ένα πινελάκι και τα τοιχώματα. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί σαν βάση. Αλείφουμε επίσης λίγο βούτυρο από πάνω.
  • Παίρνουμε το επόμενο φύλλο το περνάμε πάλι με βούτυρο και προσθέτουμε στην αρχή το μείγμα τυριών και τυλίγουμε προσεκτικά προς τα μέσα κυκλικά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αναλόγως με τα μπαστουνάκια που θέλουμε να φτιάξουμε και χωράει το ταψί μας.
  • Εφόσον έχουμε γεμίσει το ταψί μας πασπαλίζουμε από πάνω με βούτυρο όλα τα μπαστουνάκια που έχουμε φτιάξει και με ένα μαχαίρι προσεκτικά χαράζουμε από πάνω όλα τα φύλλα.
  • Τέλος προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με το γάλα τα αυγά και το γιαούρτι να πιάσει όλο το ταψί. Ψήνουμε 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: cookpad