ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

«Λουκουμένια» γεύση όπως της γιαγιάς: Τραγανή τυρόπιτα με φέτα

Λιώνει στο στόμα

Αυτή η τραγανή τυρόπιτα θα σας γυρίσει πίσω στα παιδικά σας χρόνια. Αναμνήσεις, γεύσεις και η τέλεια τυρόπιτα για σχολικό κολατσιό και μπουφέδες. Με την ευκαιρία δείτε Ακαταμάχητη τυρόπιτα κανταΐφι: Μηδέν τύψεις για τις λαχταριστές θερμίδες

AD: mytest

Υλικά

  • Αλεύρι λευκό 600 γραμμάρια
  • Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας

Για την γέμιση

  • Φέτα 600 γραμμάρια
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας
  • Αυγα 4
  • Πιπέρι 1 πρέζα

Για το άλειμμα

  • Αυγα 1
  • Γάλα Φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

  • Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το λευκό αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη που να πλάθεται.
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Θρυμματίζουμε την φέτα και προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 6 μπάλες και ανοίγουμε τη κάθε μπάλα σε φύλλο.
  • Στρώνουμε ένα φύλλο σε ένα ταψί του φούρνου και το λαδώνουμε.
  • Στρώνουμε από πάνω άλλα 2 φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε εξίσου ανάμεσά τους.
  • Από πάνω βάζουμε την γέμιση και την στρώνουμε να πάει παντού.
  • Κλείνουμε την πίτα με άλλα 3 φύλλα, λαδωμένα και αυτά μεταξύ τους.
  • Στο τέλος χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε την πίτα χαρακωμένη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.

Έτοιμη για απόλαυση!!