ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το κόλπο της Αργυρώς βρίσκεται στα μυρωδικά: Η τυρόπιτα του 10λεπτου με γιαούρτι και χωρίς φύλλο

Μια απόλυτα επιτυχημένη συνταγή της!

Πρόκειται για μια πανεύκολη τυρόπιτα από την αγαπημένη μας μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Έχει μια υπέροχη γέμιση και είναι έτοιμη μόλις σε 10 λέπτα.

AD: mytest

Δείτε επίσης: «Μοσχομύρισε» Κυκλάδες η κουζίνα: Ξεσκέπαστη τυρόπιτα με ζύμη πίτσας και μυζήθρα – Η νησιώτικη συνταγή

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 500 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι, το φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα για κέικ.
  • Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά.
  • Και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Συνταγή για τυρόπιτα

Όλοι μιλούν για τον Άκη Πετρετζίκη: Το μυστικό για την πιο αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα σε λίγα βήματα

Οι πίτες είναι σταθερή αξία της ελληνικής κουζίνας και ειδικά οι τυρόπιτες με την πατροπαράδοτη φέτα. Μια από τις συνταγές που είναι δοκιμασμένες και επιτυχήμενες για μια λαχταριστή τυρόπιτα, είναι αυτή του Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε αυτή τη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα και όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Για την μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα πλήρες

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κρόκους, από μεσαία αυγά

1/3 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

αλάτι, προαιρετικά

πιπέρι , προαιρετικά

Για τη γέμιση

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

500 γρ. φέτα

Για την πίτα

450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες

150 γρ. βούτυρο, λιωμένο

330 ml σόδα