«Εκρηκτική» τριάδα: Λαχταριστή και γευστικότατη μακαρονάδα με τόνο, κάππαρη και πορτοκάλι

Α ρε Άκη άρχοντα τι μας προτείνεις!
Ξεφύγετε από τις κλασικές μακαρονάδες κάνοντας τη διαφορά με αυτήν τη συνταγή! Φτιάξτε πεντανόστιμα μακαρόνια του Άκη Πετρετζίκη με τόνο, κάππαρη και πορτοκάλι!
Γευτείτε επίσης και κάτι εναλλακτικό: Πανεύκολη συνταγή για τα μακαρόνια της Barbie
Υλικά
500 γρ. λαζανάκι
320 γρ. τόνο, καπνιστό, σε κονσέρβα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. κάππαρη
50 γρ. σταφίδες
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
χυμό πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
αλάτι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πορτοκάλι, τα φιλέτα
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Χοντροκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το λάδι από τις κονσέρβες σε κρύο τηγάνι και το μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε την κάππαρη, τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιών, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιών και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε 2 φορές νερό από τα ζυμαρικά με μια βαθιά κουτάλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φιλέτα πορτοκαλιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.